Fable Legends hands-on

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 18. august 2014 - kl. 21:09
Del denne artikel:
0 0
På Gamescom fik vi mulighed for at spille det nye Fable Legends sammen med Lionhead Studios - og det var en ret anderledes Fable oplevelse.

Fable Legends foregår 400 år før det første spil i serien og lad os slå fast med det samme, at det ikke er Fable IV vi har med at gøre her. Fable Legends er ikke et rollespil af samme type som de forrige spil har været det, det er nærmere en action-baseret dungeon-crawler for op til fem spillere.Meget i stil med det meget roste Evolve, spiller man nemlig 4 mod 1 her i Fable Legends - man kan dog også spille alene hvis man foretrækker det, men spillet er helt klart fokuseret hen imod, at man skal spille sammen med ens venner. Fire af de fem spillerne spiller en hver af Albions mange helte, som sammen skal kæmpe sig igennem en række baner. Hver af spillets helte, har hver deres styrker og svagheder og de skal så arbejde sammen og hjælpe hinanden igennem spillets mange missioner og sidemissioner.

Jeg fik mulighed for at spillet den nye Villian mode, som er den rolle, den femte spiller indtager. Her spiller man som skurk og man skal forhindre de fire andre spillere i at klare deres mission. Denne del af spillet ses fra luften og man spiller nærmest et real-time strategispil. Her skal man placere forskellige typer af monstre forskellige steder på banen, så der er en velkomstkomité klar, når de fire spillere ankommer til det punkt på banen. Man kan aktivere de forskellige monstre og give dem ordre til at angribe og man kan aktivere deres specielle egenskaber, som for eksempel usynlighed og evnen til at kaste en slags eksploderende missiler ned over en del af banen. Endelig kan man også manipulere med omgivelserne, for eksempel åbne og lukke for bestemte områder, så man kan få adskilt de fire spillere fra hinanden, så de ikke kan heale og hjælpe hinanden.

Der er nok en del Fable fans, der vil blive skuffet over, at dette ikke er Fable IV. Der er dog en open world hub, hvor man render rundt og snakker med andre spillere, hvor man køber og sælger ting, spiller pub games, sparker til høns (ja, det kan man stadig) og ikke mindst, finder nye spillere at tage ud på missioner sammen med. Denne del minder meget om de gamle Fable spil, men selve gameplayet ude i spillet, er meget anderledes.Mit indtryk af spillet, som altså var den nye Villian mode, var overvejende positiv, mens jeg hører andre, som spillede hero delen, ikke var nær så imponeret som jeg var. Jeg var godt underholdt af, at lægge en taktik for at stoppe min modspillere, skille dem ad ved hjælp af omgivelserne og sende mine tropper af monstre hovedet på dem.

Dette spil er tydeligvis delt i to og der er meget som tyder på, at den ene del fungerer noget bedre end den anden, så der er stadig en del arbejde tilbage for Lionhead Studios, hvis det her skal komme til at fungere optimalt. Der er dog ingen tvivl om, at man spiller et Fable spil; Albion er stadig et meget smukt sted at være, spillet indeholder mange morsomme karakterer og den karakteristiske engelske humor er der stadig.

Microsoft har en længerevarende plan med Fable Legends. I månederne efter lanceringen af spillet, er planen at Lionhead vil blive ved med at udvide spillet med nye missioner og sidemissioner, nye våben og ny karakterer. Der har endda været tale om, at spillet skulle være gratis at spille og at man så skulle købe sig til karaktererne, våbnene osv., meget efter samme forretningsmodel som Killer Instinct.Der er dog ikke meldt noget officielt ud endnu og der er endnu heller ikke en udgivelsesdato på Fable Legends - men der er planlagt en multiplayer beta her til efteråret, som gerne skulle få spillet mere i den rigtige retning, for det er tydeligvis ikke helt der endnu, hvor Microsoft, gamerne og Lionhead Studios selv, gerne vil have det.

Fable Legends har potentiale og det kan gå hen og blive ret spændende, så vi håber at Lionhead Studios kan få det sidste ud af spillet, inden det formentlig lanceres i løbet af næste år.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support