Don King Presents: Prizefighter

Skrevet af: Morten Skou - 25. maj 2008 - kl. 23:17
Del denne artikel:
0 0
I de sidste par år har boksegenren været domineret af Electronic Arts med deres Fight Night serie. Der har tidligere været forskellige bud fra andre udviklere, heriblandt Venom Games, som nu igen er på banen med Don King Presents: Prizefighter i samarbejde med 2K Games.

Meget klassisk byder spillet på flere forskellige spillemodes. Vil man bare have en hurtig kamp, kan man spille ”exhibition” indenfor tre forskellige vægtklasser, vil man for alvor i gang med spillet er det naturligvis karrieremode, man skal give sig i kast med, og har man nogle venner, der skal have nogle ørefigner, så er der også mulighed for det enten via system-link eller over Xbox Live.

Hvis man ser bort fra onlinespil, så er karrieren er ikke overraskende stedet, hvor de fleste spilletimer formodentligt vil forsvinde hen. Der er mulighed for at prøve kræfter med tre forskellige sværhedsgrader. Det første man skal, når man starter en karriere, er at generere udseendet på sin bokser. Der er rigtigt mange forskellige muligheder lige fra vægt, størrelse og over til hvilke tatoveringer, bokseren skal have. Når man er tilfreds med resultatet, er man klar til at gå i gang med det, som spillet egentlig handler om, nemlig at uddele øretæver i bokseringen.

Don King Presents: Prizefighter

Selve navigationen i karrieren foregår via en computer, der står på et kontor. Her kan man booke kampe, modtage opkald på sin PDA-telefon og ændre tøj, farve med videre på sin bokser. Det primære her er naturligvis booking af kampene og de efterfølgende træningssessioner. Selve bookingen af kampene ligner meget måden, som man kender det fra Fight Night. Man kan vælge imellem et par forskellige modstandere, der alle skal besejres, før man kan få låst op for den store modstander i den pågældende runde. Når man har besejret alle modstanderne inklusive den tidligere låste bokser, fortsætter spillet op på næste niveau, hvor man igen skal booke modstandere osv.

Imellem de enkelte kampe skal man naturligvis træne. Netop her adskiller Don King Presents: Prizefighter sig positivt fra EA’s pendant, da man rent faktisk har mulighed for at gennemføre flere forskellige træningsforløb inden kampene. Når man booker kampene, står der hvor mange uger, der er til kampen. Dette tal er et udtryk for, hvor mange forskellige træningssessioner man kan nå.

Der er fem forskellige træningstyper; sandsæk, focus mitts (slå på små måtter), shuttle run (løbe imellem hvide streger på gulvet), speedbag og sjippetov. Foruden det, at træningen naturligvis forbedrer din boksers attributter og chancen for at overleve i ringen bliver større, så er der også et fedt twist – der er nemlig også highscorelister på de forskellige træningssessioner, dermed kan man sammenligne sig med sine venner og andre spillere fra hele verden. Op til de store kampe bliver man kontaktet af en træningsspecialist, som laver en form for autotræning på dig – dette forøger attributterne indenfor de specielle områder drastisk. Der er også mulighed for at vælge autotræning i stedet for selv at udføre øvelserne.

Don King Presents: Prizefighter

Når man er færdig med træningen, er det på tide at kaste sig ind i ringen og forhåbentlig lammetæve sin modstander. Styringen af de forskellige slagkombinationer under kampene foregår via A, B, X, Y samt trigger og skulderknapperne, hvorimod selve styringen foregår via de to analog sticks. Netop det, at Venom Games har valgt at anvende begge analog sticks til styringen gør, at man fornemmer en ret lækker form for frihed i forhold til i Fight Night, hvor højre analog stick bruges til at udøve slag med. De mange forskellige slagtyper foregår typisk ved, at man trykker på en enkelt eller flere af knapperne – der er forskellige varianter alt efter om man trykker en gang, dobbelt-trykker eller trykker tre gange hurtigt efter hinanden. Ekstra effektive slag kan man lave ved at udføre såkaldte ”adrenalin slag”. Dette gøres ved, at man aktiverer ”adrenaline mode”, hvorefter man i en kort periode kan slå mere effektivt. Hvornår man kan gå i adrenaline mode afhænger af, hvor meget energi man har. Don King Presents: Prizefighter har hele tre forskellige indikatorer for ens fysiske formåen i ringen; slagkræft, udholdenhed og energi. Disse stiger og falder naturligvis igennem hele kampen.

Lige inden man slår sin modstander i gulvet, er der en effekt, der lidt ligner den samme, som vi har set det i Fight Night – en slags langsom gengivelse af slaget, og så bliver der talt over dem. Er man så uheldig, at man ryger i gulvet, skal man tappe på ”A” for at få genopfyldt sin energi - først bliver hastigheden (stamina) fyldt op og derefter slagkræften. Når man har fyldt dem så meget op som man kan, eller så meget op som man kan nå inden der er talt til ti, skal man tappe på ”Y” for at få ham til at rejse sig op.

For at det hele ikke skal foregå i træningslokalet eller ringen, er der en masse forskellige cutscenes i spillet. Disse cutscenes er interviews med rigtige folk, som er kendt fra boksebranchen, der nærmest som en dokumentarfilm fortæller om din karriere. Dette giver dig mulighed for at læne dig tilbage i et minut eller to og slappe lidt af imellem kampene.

Don King Presents: Prizefighter

Det er lykkedes for 2K Games at få en lang række af de mest kendte boksere i verden med i spillet, eksempelvis er Joe Calzaghe, Kelly Pavlik og også en lang liste med legendariske boksere som eksempelvis Rocky Marciano og Joe Louis med. Hele otte af de kendte boksere er endvidere kun tilgængelige på Xbox 360 udgaven.

Når det kommer til det grafiske niveau i spillet, ligger det desværre væsentligt under, hvad vi kender fra de seneste udgivelser i Fight Night. Bokserne er ganske fint animeret og spillet kører flydende, men det hele kunne godt have været kønnere at se på. Dette opvejes dog af den super lækre styring, som er blevet omtalt tidligere i dette preview og også fornemmelsen af, at man rent faktisk kan få en fordel i kampen ved at tænke sig lidt om og eventuelt gå efter en bestemt taktik i stedet for bare at bokse tilfældigt derudaf.

Alt i alt byder spillet på rigtig god underholdning, det kan dog anbefales, at man starter på et af de sværeste niveauer, da der ikke er specielt meget modstand på det nemmeste, hvor man typisk kan vinde kampene i første runde udelukkende ved at trykke febrilsk på knapperne.

Don King Presents: Prizefighter udkommer den 13. juni i år.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support