B.C

Skrevet af: Tobias Møller (Buktu) - 15. februar 2004 - kl. 22:11
Del denne artikel:
0 0
Hjælp dine hulemænd gennem den svære tid, med dinosaurer, og natur katastrofer. Hjælp dem med at skaffe med og jage. Få sat udviklingen i gang. Friheden er sat i højsædet, i dette utrolige spil.

Dig selv og to af dine venner, går ud på jagt. Det har været en svær tid for stammen. Lige siden den oversvømmelse ødelagde deres forråd har alle været sultne, og i stor fare. Byens smarte hoved, og to af de bedste krigere er sendt ud for at skaffe mad. Hele stammens skæbne er på dine skuldre. I går forbi en flok brontosaurusser. De er desværre ikke egnet til menneskeføde. Desværre, for bare en enkelt af dem ville kunne holde en hel stamme i live i et godt stykke tid. Men i skal være varsomme. Hvis de er provokeret for meget kan de gå til angreb, selvom de normalt er rolige planteædere.
I gemmer jer i busken. I var begyndt at mærke rystelserne i jorden, og alle ved hvad det betyder. En Tyranosaurus på krigsstien. Den jager en flok planteædere. Held i uheld for jer. At støde på en Tyranosaurus må siges at være uheld, men de Dodo’s så lækre ud. Lige hvad i havde brug for, til stammen. I går i dagevis, uden held. Men endelig, i en dal langt fra stammen finder i mad. Det er en flok magen til de Dodo’s i så et par dage i forvejen. Nu skal i bare have lagt dem ned. Jeres primitive træspyd, er det eneste i har at jage med. I sniger jer ind på dem. Som et lyn fra en klar himmel slår i til. I får nedlagt to af dyrene. Nok til at brødføde stammen, resten af vinteren. I begiver jer af sted på den lange rejse hjem.
Da i endelig kommer hjem, ser i noget som i ikke burde se. Hele lejren er smadret. I finder en kvinde og et barn, der havde søgt tilflugt i det eneste telt der er tilbage. I får forklaret at lejren var blevet angrebet af en gruppe Simianere, og af mangel på de to bedste krigere og mad, var lejren blevet smadret. I pakker teltet sammen, og rejser ud for at finde et nyt sted at slå lejr, og bygge stammen op igen.
Dette kan blive den grusomme sandhed, hvis du ikke passer på, og behandler dine omgivelser ordentligt.
I starten er i kun 5, mere eller mindre, svage og primitive personer. I befinder jer i en enorm verden fyldt med farer, og udfordringer. Dit mål er at overleve den forhistoriske tid, og gøre dig fortjent til at blive kaldt mennesker. Det mål skal du opnå ved hjælp af snilde og intelligens. Du vil ikke komme let til noget som helst.

Lige i starten gælder det om at få bygget nogle telte i kan bo i. Til det skal i have samlet nogle forskellige materialer sammen først. Der skal for eksempel fældes noget træ. Du vil ikke have nogen økser, eller knive til en start. Du vil bare have naturen, og naturen skal du bruge. For at fælde et træ kan du bruge en sten, eller hvis det skal være mere avanceret, og hvis du skal bruge mere træ på en gang, kan du lokke en stor dinosaurus hen til en skov, og få den til at vælte en masse træer omkuld. Sådan er der gennem, hele spillet, flere forskellige løsninger på alt.

Undervejs i spillet vil det blive muligt at bygge en masse forskelligt. Faktisk er der så godt som ingen grænser for hvad du kan lave. Intrepid Games har lavet et system der gør det muligt for dig at designe en bygning, bestemme dens funktion, og så sætte dine stamme medlemmer til at lave det. Denne funktion gør at mulighederne næsten er uendelige. Udover det er der også mulighed for selv at bygge en bygning, sten for sten. Det vil selvfølgelig tag en del længere tid, men det gør dig i stand til for eksempel at bygge en statue af dig selv hvis du har lyst. Men man skal selvfølgelig hele tiden tænke på materialerne. Hvis du skal skaffe sten, skal du gå hen og slå en masse mindre sten af en stor sten, og så slæbe det tilbage til lejren. Vand skal du samle op i spande og slæbe tilbage til lejren. Alle former for materiale skal tages tilbage til lejren før det kan bruges.
Økosystemet er det vel nok mest imponerende, der er lavet til dette spil. Alt vil hænge sammen, og næsten alt vil fungere som det gør i virkeligheden. Hele fødekæder vil hænge sammen, og der skal ikke meget til at ødelægge det. Hele dette system skal du, som spiller, tage en meget stor del i. Hvis du ikke dræber nogle Raptorer, og holder bestanden nede, vil du få problemer med at de er mere aggressive, og de vil angribe nogle af dine stamme medlemmer. Samtidig vil de skære gevaldigt i din primære fødekilde, Dodo’s, og du vil så få problemer med at skaffe mad nok til at forøge din stamme. Hvis du dræber for mange Raptorer, vil der ikke blive spist nok Dodo’s, og der vil hurtigt blive fyldt med dem. Hvis du så dræber for mange Dodo’s vil arten blive udrydnings truet. Sådan er der mange ting at tage højde for.
Intrepid games har da også haft deres del af problemer med denne meget avancerede økosystems kode. De har blandt andet oplevet at Raptorerne ikke ville spise nok Dodo’s hvis man bare lod spillet stå. Dette ville resultere i at spillet ville det blive fyldt med hundredvis af Dodo’s i løbet af ingen tid. Et andet problem de havde var at Tyranosaurerne ikke holdt op med at vokse. Så efter at have ladet xbox’en stå en nat, mødte de en Tyranosaurus der var 25 gange så stor som normalt.
Et andet problem der kan opstå er naturkatastrofer. Hvis der kommer et enormt storm vejr, med lynnedslag, kan der gå ild i en skov. Ilden vil brede sig på en naturlig måde, og vil lidt efter lidt brede sig. En sådan brænd kunne hurtigt gå hen og blive fatal. Et andet scenario kunne være at det begyndte at regne så meget, at den å der går gennem banen flød over dens bredder, så der blev oversvømmelse. Der er også mulighed for at blive ramt af en lavine hvis man går i bjergene. Så man kan roligt sige at der er mange ting at holde øje med i det her spil.

Undervejs vil du blive nødt til at udvikle nye våben, og bygninger. Du skal opdage ilden, og finde ud af at bruge den. Dine stamme medlemmer vil blive delt ind i klasser. Der er krigere, vise mænd, svømmere/fiskere (svømmere hurtigere, og kan bliver under vandet i længere tid), byggearbejdere og spejdere. De vise mænd vil stå for det meste af udviklingen. Hvis du fx kommer hen til dem med en bøjelig gren, kan de enten komme på at lave det om til bue og pil, eller de kan lave en fiskestang. De vil på et tidspunkt opdage nogle primitive kemikalier, som de kan få ild i. Det kan du så dele ud til dine krigere, som bruger bue og pil. Det vil de så bruge til at tænde ild i pilene for at gøre mere skade. Eller hvis de skal brænde noget andet. Spejdere vil have et bedre syn, hvilket jo så på xbox’en vil resultere i et zoom.

Verdenen du befinder dig i er, mildt sagt, enorm. Den består som i GTA serien, af flere mindre dele. Hver del har sit helt eget økosystem, og sine helt egne fødekæder. De dinosaurer du finder et sted finder du måske ikke det andet. Nogle steder er det en stor ørken, mens det andre steder er fyldt med sne beklædte bjerge. Eftersigende starter men ude ved kysten og bevæger sig så længere ind i landet.
Som sagt går spillet ud på at overleve den forhistoriske tid, men undervejs er der specielt en hindring. De før omtalte Simianere. Simianere er en konkurrerende art til mennesket. Man ved ikke meget om dem endnu, men udfra screens og lignende, kan man bedømme at de mere ligner store menneske aber, end almindelige mennesker. Simianere vil være meget aggressive og har kun et mål med livet. At udrydde mennesket og blive den dominerende art. I deres forsøg på at gøre dette, vil de udspionere dig og efterligne de ting du laver. Hvis de fx ser at du har opfundet bue og pil, vil de også begynde at udvikle den. Men Simianerne er ikke nødvendigvis bagefter i udviklingen. Der er sker næsten intet der er scriptet i det her spil. Et script, er hvis man i Halo fx, går over broen nede på planeten Halo, så kommer der et Alien Rumskib. Det er et script. I BC vil næsten alt være tilfældigt.

Der vil være rigtig mange forskellige arter dinosaurer i BC. Muligvis flere hundrede, hvis man tæller alle de mindste, ubetydelige dyr med. Her er en lille liste over de dinosaurer som man er fuldstændig sikre på kommer med i spillet:

• Tyrannosaurus Rex (Stor kødæder, jager alene)
• Velociraptor (Lille men farlig, jager i store grupper)
• Pterodactyl (Flyvende dinosaur, meget farlige)
• Brontosaurus (Kæmpe stor planteæder, kan være farlig hvis provokeret)
• Dodo Fugl (Lille næsten harmløs fugl, primær fødekilde)
• Ål (Lever i vandet, kan være farlige)
• Simianere (forklaret ovenover)

Det er dem man er sikre på. Men som sagt vil der komme mange flere. Det bliver blandt andet diskuteret om der kan findes store hajer i BC. Dette er tilsyneladende et område hvor udviklerne har valgt ikke at sige noget.

Hvad angår grafik bliver spillet helt utroligt. De screens der er blevet offentliggjort har afsløret en helt utrolig Draw distance. Man kan se omridset af en stor dinosaur på enormt lang afstand. Men ellers vil jeg bare nøjes med at tilføje nogle screenshots af spillet, for som man siger: ”Et billede siger mere end 1000 ord”.

Spillet har ikke fået sat nogen former for udgivelses dato. Som alle andre Lionhead producerede spil, er det ”færdigt når det er færdigt”. En ting kan man dog sige om udgivelses datoen. Fable udkommer før BC.

Officiel side, for både spil, og udvikler: www.intrepidgames.com
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support