Udgivere forsøger at udnytte Kickstarter projekter

Skrevet af: Morten Skou - 20. september 2012 - kl. 10:56
Del denne artikel:
9 0

Hvis du nogensinde har støttet et projekt på Kickstarter, så er der en chance for at dine penge er havnet i de forkerte lommer.

At donere penge til interessante projekter på Kickstarter.com, er gået hen og blevet meget populært. En af årsagerne til dette, er at de spil og andet som der bliver søgt om financering til, enten er nye og banebrydende ting - eller gamle ting som vi godt kunne tænke os et gensyn med.

Det er ingen hemmelighed, at de store firmaer som udgiver computerspil ikke er lige så risikovillige som de har været. Ofte ser vi efterfølgere til de mest populære titler, men egentlig nyudvikling og banebrydende ideer er der ikke så mange af som der har været. Grunden er naturligvis, at der er en hvis risiko forbundet med at kaste penge efter udviklingen af en ny ide, hvis det ikke viser sig at man kan få pengene igen.

Nu lader det dog til, at udgiverene har fundet en mulighed for at få finanseret deres spil. Ifølge Direktøren for Obsidian, Feargus Urquhart, så er de blevet kontaktet af udgivere der gerne ville udgive deres spil - det skulle dog foregå på den måde at Obsidian fortsat skulle hente pengene til udviklingen via Kickstarter.

"We were actually contacted by some publishers over the last few months that wanted to use us to do a Kickstarter. I said to them 'So, you want us to do a Kickstarter for, using our name, we then get the Kickstarter money to make the game, you then publish the game, but we then don't get to keep the brand we make and we only get a portion of the profits. "They said, 'Yes'."

Som det fremgår af ovenstående citat, så er der måske ikke meget fidus i tilbuddet for udviklerene, men ved at gå sammen med en udgiver så får de formentligt adgang til ting som PR, distributionskanaler og juraeksperter.

Feargus Urquhart har ikke sat navne på hvilke udgivere det er de er blevet kontaktet af. Men det lader til at der er en holdning om, at det absolut ikke er velset i blandt dem som kunne finde på at støtte sådanne projekter via Kickstarter.

Obsidian Entertainment er netop nu ved at forsøge at hente penge ind til et spil der hedder Project Eternity.

Hvad er din holdning til det? Og har du nogensinde støttet et projekt via Kickstarter.com eller andre lignende services?
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support