Opsummering: Xbox One

Skrevet af: Morten Skou - 22. maj 2013 - kl. 00:28
Del denne artikel:
30 0

Microsoft har i dag annonceret den næste generation af Xbox konsollen, som fik det noget overraskende navn Xbox One. Vi har lavet en opsamling over de vigtigste oplysninger om den nye konsol.

Inden annonceringen havde der været mange forskellige gætterier omkring hvad navnet på den nye konsol ville blive. Navne som Xbox 720, Xbox Infinity, Xbox Fusion, Xbox Next - eller bare Xbox, var oppe og vende, men det viste sig at alle tog fejl. Navnet blev som bekendt Xbox One.

En af de store bekymringer som mange Xbox-fans havde op til annonceringen var rygterne om at Xbox One skulle kræve en 'always on' forbindelse og at det ikke skulle være muligt at spille brugte spil på den. Som det ser ud nu, så lader det til at 'always on' er skudt ned, sådan da, for eftersom Microsoft med deres nye udgave af Xbox Live stiller en masse muligheder til rådighed for udviklerne af spillene i "skyen", så kan man sagtens forestille sig at visse spil vil fungere bedst hvis Xbox One rent faktisk kan tilgå denne "sky" - som i øvrigt består af over 300.000 servere spredt ud over hele verden.

Xbox One

Derudover så er det bekræftet, at det er et krav for den nye Xbox One, at der er en internetforbindelse - men ikke at den skal være online hele tiden. Der gættes på, at dette krav om en internetforbindelse, er for at kunne aktivere spillene.

Der hvor den nye Xbox One virkelig adskiller sig fra de konsoller som vi har set hidtil, er at de med Xbox One forsøger at lave en samlet enhed som udover at være en spillekonsol også kan bruges sammen med en digital modtager. Om det rent faktisk bliver muligt at se TV via Xbox One her i Danmark, tillader jeg mig at tvivle på lige nu, men tiden vil vise om det er noget vi får mulighed for eller ej.

Xbox One Afslørings traileren

Omkring det at den ikke kan spille brugte spil, så kom der i første omgang meldinger om, at det ville fungerer på den måde at alle spil man ville spille på sin Xbox One, skulle installeres på harddisken. Købte man et brugt spil, så skulle man betale et gebyr for at kunne spille det - fordi det var brugt. Ved installation til en ny bruger, ville licensen for spillet hos den første bruger blive slettet, så denne ikke kunne spille det mere. Senere er der kommet flere forskellige udmeldinger om dette, senest har Phil Harrison fra Microsoft bekræftet at det vil være muligt at installere et brugt spil for et gebyr. Hvor meget det kommer til at koste - eller præcis hvordan det vil fungere, vil Microsoft dog vente med at annoncere til et senere tidspunkt.

Xbox One

Ingen ny konsol uden spil, og specielt i starten af en ny lancering vil der være meget fokus på hvilken af de nye konsoller der har det bedste udbud af spil. Microsoft lovede under eventet, at der indenfor de første 12 måneder efter at Xbox One udkommer, vil være ikke færre end 15 eksklusive titler til konsollen, hvoraf 8 af dem er helt nye titler.

Vi kender allerede nu et par af titlerne, nemlig Forza Motorsport 5 fra Turn 10 og Quantum Break fra finske Remedy der tidligere har stået bag Max Payne og Alan Wake. Derudover så anoncerede de, at der vil komme eksklusivt indhold til Call of Duty: Ghosts, en ting der næppe kan komme som nogen overraskelse, det har nemlig været tilfældet med de sidste par Call of Duty-titler, at det nye indhold kom tidseksklusivt til Xbox 360.

Call of Duty: Ghosts Xbox One trailer

Her til aften er det også blevet annonceret at Battlefield 4, Destiny, FIFA 14, Madden NFL 25, NBA Live 14, EA Sports UFC, Thief, Watch Dogs og Assassin's Creed 4 alle udkommer til Xbox One.

Selve hardwaren i Xbox One består af en 8-core x86 processor som Microsoft selv har udviklet, HDMI ind- og udgange, indbygget trådløst netværk, tre super hurtige USB 3.0 porte, en 500GB harddisk og selvfølgelig Blu-ray drevet. Konsollen vil også komme med en ny controller, der ifølge Microsoft er forbedret på over 40 forskellige områder, med en forbedret D-pad og så har den en infrarød LED på fronten, så Kinect automatisk kan genkende dig. Og så skulle konsollen være nærmest lydløs.

Kinect er blevet kraftigt forbedret med et 1080p HD kamera der kan klare op til 30 frames per sekund. På grund af ny infrarød teknologi i kamera så vil den stille mindre krav til størrelsen på de rum som den bruges i - en ting der har været et af de store problemer med Kinect til Xbox 360. Til sidst så er den nye Kinect blevet udstyret med en forbedret mikrofon, der skulle være bedre til at sortere tale fra larm.

Xbox One

Netop talegenkendelse kommer til at blive en større del af Xbox One oplevelsen i og med at man eksempelvis kan tænde for den ved at sige "Xbox On", eller navigere rundt i de forskellige menuer ved blot at snakke til den - eller bruge forskellige fagter til Kinect. Også servicen Skype vil være at finde i Xbox One.

Xbox One vil også indeholde en såkaldt DVR-funktion, der vil gøre det muligt at optage direkte fra dine spil og sende det op i den føromtalte "sky".

Desværre vil Xbox One ikke være bagudkompatibel, så du vil ikke kunne spille dine gamle Xbox 360-titler på den. Dette betyder også at de Xbox Live Arcade-spil som du måtte have købt på Xbox 360, heller ikke vil kunne overføres til den nye Xbox. Vi kan heldigvis berolige med, at både gamertag og gamerpoints vil blive overført til den nye konsol. Manglen på bagudkompatiblitet skyldes, at den nye x86 platform er markant anderledes end den PowerPC-platform som Xbox 360 er bygget på.

Xbox One

De mange oplysninger som Microsoft delte med os her til aften, var ifølge Microsoft selv, kun første del af de de har planlagt. Næste omgang får vi i forbindelse med deres - som regel stort anlagte - pressekonference under E3 som bliver afholdt den 10. juni. Til den tid vil Microsoft nok også være klar til at annoncere hvad prisen på Xbox One bliver og ikke mindst en mere specifik udgivelsesdato. En ting er dog sikkert: Xbox One udkommer engang til efteråret.

Læs også:
Xbox Live får en overhaling
Sådan bliver den nye Xbox One
Brugte Xbox One spil vil koste gebyr
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.