Microsoft siger farvel til 5000 medarbejdere

Skrevet af: Thit Hansgaard - 23. januar 2009 - kl. 12:39
Del denne artikel:
26 0

Angiveligt grundet dårlige salgstal for styresystemet Vista, samt den økonomiske krise. Derimod nyder Xbox 360 fortsat stigende success, men fyringer overalt i firmaet stadig uundgåeligt.

Angiveligt grundet dårlige salgstal for styresystemet Vista, samt den økonomiske krise. Derimod nyder Xbox 360 fortsat stigende success, men fyringer overalt i firmaet stadig uundgåeligt.

Microsoft har varslet at de vil afskedige 5000 medarbejdere, over de næste 18 måneder. Det er 5% af Microsoft samlede arbejsstyrke, og det sker af økonomiske årsager. De største tab i firmaet skyldes dårlige salgstal for styresystemet Vista, samt MP3-afspilleren Zune, hvorimod det går fortsat fremad i afdelingerne for Xbox 360 og PC-spil.

De første 1400 medarbejdere der bliver afskediget, har netop fået besked. Det drejer sig om størstedelen af afdelingen for flysimulatorer til PC, nemlig 'ACES Deveopment', samt medarbejdere fra den nyligt lukkede 'Gamerscore Blog'.

ACES står bag den populære Flight Simulator X, som er det nyeste spil i en af de længsvarende serier i videospillets historie. ACES er netop i færd med udviklingen af en ventet Train Simulator 2, men om den nogensinde vil lande på butikshylderne, vides endnu ikke.

Det er et hårdt slag for underholdnings-afdelingerne hos Microsoft, som er nogle af de første til at mærke nedskæringerne, men angiveligt vil ingen afdeling i firmaet gå helt fri.

Microsofts PR-afdeling udtaler:
"Denne handling spænder over hele firmaet, og hver en afdeling vil blive berørt. Vi kan ikke komme med flere detaljer i øjeblikket."

Steve Ballmer, administrerende direktør for Microsoft, tilføjer:
"Beslutningen om at eliminere arbejdspladser er utrolig svær en. Vores folk er grundstenen i alt hvad vi har opnået, og vi sætter den højeste værdi i al det hårde arbejde og dedikation, som de har lagt i at opbygge dette firma. Men samtidig tror vi, at disse afskedigelser er yderst nødvendige, for at justere strukturen i firmaets udgifter, så vi har ressourcerne der skal til for at drive fremtidig vækst."
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.