Microsoft løfter mere af sløret for Project Scorpio

Skrevet af: Morten Skou - 7. april 2017 - kl. 09:36
Del denne artikel:
17 12

Siden sidste års E3 messe, har vi været bekendt med, at Microsofts næste konsolgeneration allerede er på trapperne. Kodenavnet er Project Scorpio og nu har de ladet Digital Foundry kigge nærmere på hvad den kan.

I forbindelse med at Digital Foundry i går fik lov til at fortælle om deres oplevelse med den kommende konsol, så har vi fået hvad der må formodes at være de endelige specifikationer for Project Scorpio, og der er vidst stor enighed om, at det er noget af et kræftværk som MIcrosoft er på vej med.

Specifikationerne ser således ud:


Ovenstående specifikationer er fra den normale Xbox One konsol, men Xbox One S er som bekendt lidt kraftigere, og har blandt andet lidt hurtigere ESRAM og GPU-kernerne kører med en hastighed på 914MHz. Dog er der ingen tvivl om, at Project Scorpio er markant kraftigere - også end PlayStation Pro.

Som man kan se på specifikationerne, så har Project Scorpio 12GB ram, 8GB af disse er reserveret til spil, og de sidste 4GB bruges til at holde systemet kørende. Selv om det måske ikke lyder af meget, så betyder de 8GB til spil, at konsollen har 60% ekstra hukommelse som spiludviklerne kan udnytte - og det endda med en langt hurtigere RAM-type. Harddisken er ikke bare større en standard harddisken på Xbox One, den har også 50% mere båndbredde, som gør at det hele kører hurtigere.

Målet med hele herligheden er selvfølgelig, at spil kan komme til at køre i 4K opløsning ved en stabil framerate, hvilket journalisten fra Digital Foundry fik at se i en techdemo af et Forza-spil, som kørte 4K opløsningen ved 60 FPS - hvor GPU-forbruget stadig kun var 60-70%, altså var der rigeligt med ekstra processorkraft til overs.


Billedet er lånt fra Digital Foundry og er nedskaleret - se det oprindelige i 4K opløsning her.

Den højere opløsning på 4K betyder også, at eksempelvis Xbox Game DVR, som bruges til at optage videosekvenser fra spillene også skal kunne optage den nye og højere opløsning, hvilket også er lykkedes også med fuld HDR. Derudover, så har Microsoft tidligere lovet, at konsollen er fuldt ud bagudkompatibel med Xbox One, så vi dermed får mulighed for at spille Xbox One spil på den kommende Xbox, samt at ekstra tilbehør som eksempelvis controllere også vil virke på den nye konsol.

Vi mangler stadig at få det officielle navn til konsollen, men mon ikke det er en af de ting som Microsoft kommer til at afsløre under dette års E3-messe. En anden ting der også fortsat udestår, er naturligvis prisen og ikke mindst lanceringsdatoen.

Se Digital Foundrys video om Project Scorpio herunder.
Log ind og stem
12
Der er 12 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support