Microsoft annoncerer Windows 10 på Xbox One

Skrevet af: Morten Skou - 21. januar 2015 - kl. 19:41
Del denne artikel:
26 21

I forbindelse med Microsofts Windows 10 event her til aften, har de afsløret en række lækre ting som også involverede Xbox One konsollen, herunder muligheden for at streame Xbox One spil til andre Windows 10 platforme.

Phil Spencer, der er chefen for Microsofts Xbox afdeling, dukkede op til eventet og fortalte om gaming på Windows 10 og hvad Microsofts nye operativsystem har at byde på for gamere.

Først og fremmest, så kommer der selvfølgelig en Xbox App, som vil være en standard app i alle installationer af Windows 10. Ved første øjekast, lignede Xbox Appen det som vi kender fra Xbox One Smartglass, men der gemte sig langt mere bag overfladen end som så.

Mange af de funktioner som vi allerede kender fra Xbox One Smartglass, blandt andet vennelister, achievements, dit spilkatalog og aktivitets feedet, er også mulige i Xbox Appen på Windows 10, men derudover så bliver det muligt at anvende en indbygget "Game DVR" direkte fra Windows og den kan i øvrigt optage fra alle spil - også dem du måtte have købt på eksempelvis Steam.

Den helt store nyhed, må dog siges at være muligheden for at streame et hvilket som helst Xbox One spil, til en anden Windows 10 device, eksempelvis en Windows 10 PC eller en Windows 10 tablet. Phil Spencer viste hvordan man kunne spille Forza Horizon 2 på sin Surface Pro 3 via denne kommende streaming mulighed, som i øvrigt skulle blive muligt senere i år.

En anden stor overraskelse, blev annonceret i samarbejde med spilstudiet Lionhead og viste deres kommende Fable Legends, blive spillet cross-platform imellem en Windows 10 PC og en Xbox One. Altså hvor den ene spiller i et co-op spil, spillede på en Windows 10 PC og den anden spillede på Xbox One.

Til sidst nævnte Phil Spencer, at Xbox One også vil komme til at køre Windows 10, men sagde samtidigt, at han ikke forventede at der ville være så mange Xbox One-ejere der ville bruge den til at køre Excel. Det giver derimod udviklere mulighed for, at få deres programmer nemt ud på en platform som rigtig mange forbrugere allerede har stående under deres TV.

Der vil komme yderligere oplysninger omkring de nye muligheder imellem Xbox og Windows 10 i forbindelse med Games Developers Conference, i starten af marts måned.

Se introduktionsvideoen til et par af de nye features herunder:
Log ind og stem
21
Der er 21 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.