Just Add Water dropper Microsoft

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 22. juni 2012 - kl. 17:46
Del denne artikel:
7 0

I mere end et år har Just Add Water kæmpet med Microsoft, for at få dem til at udgive en HD-version af Stranger’s Wrath på XBLA – nu har de opgivet.

Rygter på nettet fra tidligere i dag, kunne fortælle at HD-versionen af Stranger’s Wrath skulle være blevet droppet – det er dog ikke helt korrekt fortæller chefen for Just Add Water, Stewart Gilray, de har, efter mange måneder, droppet at få Microsoft til at udgive det.

Det originale spil udkom på Xbox tilbage i 2005 og var udviklet af Oddworld Inhabitants og en HD-version udkom på Playstation Network i december 2010, konverteret af Just Add Water. Kort efter udgivelsen på PSN, tog Microsoft fat i Just Add Water for at høre, om de var interesseret i at lave en Xbox 360 version – og det var de.

Just Add Water udfyldte de nødvendige papirer og viste Microsoft forskellen på Xbox udgaven og den opdateret HD-version og Microsoft virkede tilfredse og udviklingen gik i gang.

Kort før jul vendte Microsoft tilbage og sagde, at de ikke ville udgive spillet, da det allerede havde været udgivet tidligere på en Microsoft platform. Just Add Water var forundret fordi det var Microsoft, der var kommet til dem, men Microsoft stod fast og sagde at de ville ikke have det på Xbox Live Arcade.

Lorne Lanning, chefen for Oddworld Inhabitants trak på sine kontakter i toppen hos Microsoft og fik at vide, at det skulle de nok finde ud af, men at spillet nok skulle udgives på Games on Demand og ikke på Xbox Live Arcade.

I maj 2011 var Microsoft så på spil igen, og sagde at spillet ikke kunne udkomme på Games on Demand, da spil der, skulle sælges for hvad der svarer til minimum 20 dollars i Microsoft Points og PSN udgaven var blevet solgt til 15 dollars. Desuden skal spil på Games on Demand have solgt mere end 1 million eksemplarer og Stranger’s Wrath nåede kun 500.000, men Stewart Gilray fik at vide, at det skulle nok finde ud af og at han skulle ikke bekymre sig.

I Januar 2012 meddelte Microsoft så, at spillet ikke kunne blive udgivet digitalt på Xbox 360, da det nu allerede var ude på Playstation 3, og at de ville have foretrukket at det blev udgivet på begge platforme på samme tid. Gilray vendte tilbage og sagde, at nu havde de snakket sammen i 15 måneder og at de ikke havde forhalet processen på nogen måde, det havde Microsoft til gengæld gjort. “Hvis de havde kommet til os for seks måneder siden med det ønske, havde vi holdt PS3 versionen tilbage, indtil Xbox 360 versionen var klar”, fortæller han.

Microsoft sagde desuden, at spillet skulle have opnået en Metacritic score på mindst 80, hvilket var en lidt underlig udmelding, da originalen lå på 88 og HD-versionen fra Playstation Network lå med 82.

Nu slap tålmodigheden op og Just Add Water fortalte Microsoft, at de ville finde en anden udgiver til spillet og de er nu forhandlinger med to andre udgivere, som virker mere interesseret end Microsoft har gjort, men fordi at Microsoft har trukket det hele i langdrag i mere end 15 måneder, er Just Add Water nu nødsaget til, at udvikle ekstra indhold til Xbox 360 versionen, hvilket jo er en god ting for os spillere.

Gilray fortæller, at de har prøvet alt med Microsoft, men det virkede som om, at de bare ikke ville udgive det spil på Xbox 360. “Vi kan ikke vente for evigt, men folk kan i hvert fald ikke komme og sige, at vi ikke har forsøgt.” Den gode nyhed i alt det her er, at Stranger’s Wrath til Xbox 360 endnu ikke er død.

Vi skal lige understrege, at hele dette forløb er set fra Oddworld Inhabitants og Just Add Waters synspunkt – Microsoft har muligvis en anden udlægning af hele denne historie.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support