Journey skaber går multiplatform

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 12. februar 2013 - kl. 23:21
Del denne artikel:
3 0

Selv Xbox ejere har hørt om PS3-spillet Journey, der har taget alle med storm sidste år. Næste spil fra skaberne af 2012’s måske bedste spil, vil blive multiplatform.

Hvis man har fulgt lidt med udenfor Xbox verdenen, vil man med sikkerhed have hørt om Journey, et PS3 eksklusivt spil, der har taget alle med storm.

Journey er lavet af det lille firma med det finurlige navn thatgamecompany, som nu består af 12 mand. Firmaet har altid lavet smukke og unikke spil og Journey er det fjerde spil i rækken fra thatgamecompany.

Men Journey var ikke den store kommercielle succes – faktisk blev spillet udsat to gange, i alt i to år og det knækkede nakken på thatgamecompany, der gik konkurs under udviklingen af Journey.

Jenova Chen, manden bag Journey siger:

I wouldn't say that the development of Journey was a successful example of game development. We bankrupted the company.


Virksomheden har dog overlevet, da Journey tjente udviklingsudgifterne ind igen og en slat mere til, men slet ikke nok. Men Chen vil fortsætte med at lave smukke spil, spil der nærmest kan beskrives som kunst.

Han er drevet at de mange studerende han taler med når han er ude omkring i verden, som gerne vil lave lignende spil, men de har ingen steder at gå hen med deres idéer, i disse Call of Duty grå tider. Han vil derfor gør alt for at udbrede smukke og stilistiske spil, der hverken indeholder action, vold eller lignede. Spil, der blot er smukke og emotionelle oplevelser.

For at disse spil skal blive udbredte, må det kunne spilles på alle platforme siger Chen og fortsætter:

I think to have a financial success, that is going to change everyone, it has to be much bigger than a game on the PlayStation platform. My resolution is to create a big financial success.


Så derfor har han søgt kapital til hans næste spil og det har han fået. Derfor er thatgamecomany nu i gang med deres næste spil, som er deres første ægte multiplatformspil – de tidligere spil har været designet til Playstation 3 og et par af dem er efterfølgende konverteret til PC og PSP.

Det nye spil skulle være baseret på dele af Journey, men skulle, ifølge Chen, føre idéerne endnu videre end i Journey – mere vil han ikke sige på nuværende tidspunkt.

Herfra kan vi kun sige, at vi krydser fingre for, at vi ser thatgamecompanys næste spil på Xbox også, for de er noget helt specielt.

Hvis du vil se hvad thatgamecomany tidligere har bedrevet, så tag et kig på deres website og se mere om spillene

Flow
Flower
Journey
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support