Guitar Hero Live officielt annonceret

Skrevet af: Morten Skou - 14. april 2015 - kl. 17:48
Del denne artikel:
12 7

Vi har flere gange skrevet om rygterne om det kommende spil i Guitar Hero-serien, men nu har Activision og udvikleren Freestyle Games endelig annonceret spillet og samtidig også frigivet en masse oplysninger om hvad vi kan forvente os af det.

Hvis Freestyle Games ikke umiddelbart ringer en klokke hos dig, så er det samme udvikler der stod for udviklingen af DJ Hero-spillene, som var populære i en periode, dog uden at de formåede at komme op på samme niveau som Guitar Hero-serien. Nu har Activision altså kastet dem over udviklingen af Guitar Hero Live, som udkommer til Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 og 4 samt Wii U til efteråret.

En af de største nye ting ved selve gameplayet, som annonceringen afslørede og som du kan se i videoen herunder, er muligheden for at spille i første person, og altså se det ud af øjnene på guitaristen, imens du fyrer den af på en scene foran et live publikum. I de gamle Guitar Hero spil, så man som bekendt bandet nede fra publikum selv om man jo rent faktisk selv var en del af bandet. Det bliver spændende at se, om denne ændring kan være med til at gøre følelsen af at fyre den af på plastikguitaren endnu sjovere.

En anden del af spillet, er GHTV, som er en slags musik video kanal, hvor der hele tiden kommer nyt indhold og som giver spilleren mulighed for at hygge sig med en god blanding af musik. Her er der også mulighed for at spille sammen med venner i samme lokale, eller mod andre spillere via online muligheder og dyste om hvem der kan sætte de bedste rekorder.

Guitar Hero Live guitaren
Sammen med spillet kommer der også en ny guitar, som er designet på en anden måde end dem vi hidtil har set i musikspillene. I stedet for at have en række med fem knapper, så er den nye guitar udstyret med to rækker med tre knapper som sidder ovenpå hinanden. Ifølge Activision, så giver det mulighed for, at lave nye kombinationer med fingrene som i højere grad ligner det man kender fra en rigtig guitar. Det vil dog stadig være muligt for begyndere bare at spille på tre af knapperne og på medium-niveauet skal man så benytte begge rækker af knapper. Forventningen er ifølge Activision, at det nye knap-layout gør det nemmere at gå til spillet for begyndere, men samtidig stille højere krav til færdighederne for de øvede spillere.

Guitar Hero Live vil selvfølgelig inkludere en hel masse musik, ifølge udmeldingen bliver det igen en god blanding af forskellige genre lige fra hip-hop over country og til rock musik. Der vil være flere hundrede forskellige sange fra forskellige kunstnere. Nogle af kunstnerne som nævnes er: The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Carrie Underwood, Pierce the Veil og Blitz Kids.

Samtidig lover Activision, at der vil blive annonceret endnu flere bands i løbet af den kommende tid.

Desværre er der også dårligt nyt, det er nemlig også blevet bekræftet at der ikke er planer om at gøre det muligt at spille eventuelle gamle numre som man måtte have købt til de tidligere Guitar Hero spil og det samme gælder den gamle hardware. Dermed går de i en anden retning end konkurrenten fra Harmonix, der med deres kommende Rock Band, har planer om at gøre alle de sange man allerede ejer tilgængelige i det nye spil.

Jamie Jackson, der er chef for Freestyle Games , har udtalt følgende omkring den manglende bagudkompatibilitet til Eurogamer i forbindelse med annonceringen:
It's not 2010 any more. There are not many other games that let you use stuff you bought back then in their games now. The difference with this is, it's completely different gameplay. So, quite simply, the DLC you bought just won't work. The guitar is different. The way we've presented it is different.


Når Guitar Hero Live udkommer til efteråret, så vil spillet komme i en bundle der vil koste 90 pund, svarende til godt og vel 930 kroner, præcis hvad den danske pris bliver, må vi dog vente lidt med endnu.

Se den officielle Guitar Hero Live annonceringstrailer herunder.
Log ind og stem
7
Der er 7 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.