Greg Zeschuk og Ray Muzyka forlader BioWare

Skrevet af: Jacob Dissing Graversen - 18. september 2012 - kl. 20:56
Del denne artikel:
6 0

Greg Zeschuk og Ray Muzyka, to prominente ansigter i spilverden, forlader Bioware, spilstudiet bag blandt andet Mass Effect og Dragon Age.

Det er ikke mange spilinteresserede personer, som ikke har hørt om Bioware. Det store spilstudie står blandt andet bag enorme serier, såsom Mass Effect trilogien, men har historisk set også stået for udviklingen af blandt andet Neverwinter Night og Baldur's Gate - nu er der store forandringer på vej hos studiet, idet Greg Zeschuk og Ray Muzyka, som var to af medstifterne da Bioware begyndte at udvikle spil midt i 90erne, netop har annonceret deres afgang på et internt møde.

Denne nyhed kommer i kølvandet på et turbulent år for den canadiske udvikler. Den store MMORPG satsning, Star Wars: The Old Republic blev udgivet sidste vinter, men trods en lovende start og generelt fine anmeldelser, blev publikum ikke hængende og spillet bliver mere eller mindre Free To Play her til efteråret. Foruden Star Wars: The Old Republic, som må anses for at være en finansielle skuffelse for Bioware og EA, så var der hele kontroversen omkring slutningen på stortrilogien Mass Effect 3, som resulterede i en gratis udvidelse fra Bioware, og massive klager fra fans over hele verden. Året slutter med en annoncering af Dragon Age 3: Inquisition, som skal forsøge at følge op på Dragon Age 2, som efterlod mange fans og anmeldere skuffede.

Hverken EA eller Dr. Ray og Dr. Greg, som de to medstiftere også er blevet kaldt, har udtalt sig omkring sagen, så vi kan kun spekulere i, hvorfor denne beslutning er taget, og om tidspunktet og studiets fremtid havde noget at gøre med det.

Update:

Begge parter har bekræftet, at de forlader Bioware på udviklernes egen hjemmeside. Både Greg Zeschuk og Ray Muzyka forlader i første omgang helt spilindustrien, en kombination af udbrændthed, manglende entusiasme omkring spilstudiet og lysten til at prøve noget nyt var hovedårsagen til bruddet mellem de kreative kræfter bag Bioware det seneste årti, og EA. EA, som opkøbte studiet i 2007, fik dette at vide tilbage i april, så ejerne har haft tid til at forberede sig på skiftet.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support