Child of Light har tjent godt med penge

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 21. november 2014 - kl. 18:01
Del denne artikel:
2 0

Selv om det lille 2D rollespil Child of Light, bestemt ikke var for alle og enhver, så har det alligevel givet plus på bundlinjen hos Ubisoft.

Personligt elsker jeg de små og mere kreative spil, som god variation til de store blockbuster spil, som bestemt også kan være underholdende. Man kan bare være bekymret for, om de kan indtjene sig selv, så folkene bag har mulighed for at lave flere af den slags spil.

Ubisoft er et kæmpe multinationalt selskab, som står bag nogle af verdens største og mest succesfulde spilserier, som Far Cry, Assassin's Creed og en lang række Tom Clancy spil, som Splinter Cell og Rainbow Six. Alligevel lancerede de for noget tid siden et nyt initiativ, som fokuserede på mindre projekter og på at give teamet kreativ frihed og kontrol over spillet.

Det har indtil videre mundet ud i Far Cry 3: Blood Dragon, Valiant Hearts og ikke mindst det lille 2D rollespil, Child of Light. Manden bag Child of Light, Patrick Plourde, som også stod bag Far Cry 3, siger i et interview, at grunden til at han fik lov til at lave Child of Light var, at han egentlig ikke ville lave Far Cry 3, men ledelsen i Ubisoft lokkede ham med, at hvis han tog tjansen på Far Cry 3, ville de give ham grønt lys til at lave det spil han gik og rodede med og de ville støtte det økonomisk.

Xboxlife Share!

Child of Light kostede Ubisoft "et par millioner dollars" at lave, som Plourde udtrykket det - det meste gik til lønninger til de 40 mennesker som var med på teamet, for at kunne få spillet ud på forskellige platforme. Men Plourde fortæller også, at Ubisoft har tjent mere på spillet, end de har smidt i det - ikke at det tjener ligesom Assassin's Creed og lignende projekter gør, men nok til, at der var penge til at lave en efterfølger hvis de havde ønsket det - og han ville køre i en Ferrari, hvis han havde haft sit eget firma, som havde lavet det, siger Patrick Plourde.

Det er dejligt at se, at sådanne mindre projekter (selv om 40 mennesker alligevel er et pænt team, så er det ingenting i forhold til de omkring 900 mennesker, som var med til at lave Assassin's Creed: Black Flag) får lov til at blive virkelighed, selv i et kæmpe selskab som Ubisoft.

På disse links nedenfor, kan du læse vores anmeldelser af de tre små Ubisoft projekter - og som du kan se på vores scores, er det ganske gode spil, selv om der ikke er smidt mange millioner dollars, og teams på flere hundrede mand, efter dem.

Læs anmeldelsen af Child of Light
Læs anmeldelsen af Valiant Hearts
Læs anmeldelsen af Far Cry 3: Blood Dragon
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.