Blockbuster sat under administration i England

Skrevet af: Morten Skou - 16. januar 2013 - kl. 19:15
Del denne artikel:
9 0

Blockbuster-kæden er den anden butik der i løbet af få dage har måtte kaste håndklæddet i ringen og gå under administration.

For kort tid siden meldte den store HMV-kæde ud, at de var på vej til at gå konkurs og blev dermed sat under administration. HMV håber dog fortsat på at kunne redde butikken. I dag følger Blockbuster i England trop og er blevet sat under administration af revisorfirmaet Deloitte.

I modsætning til HMV, så tyder meget på at Blockbuster ikke har de samme forhåbninger om at kunne få butikken på ret køl igen, da Deloitte peger på at onlinesalg samt onlinestreaming af film, naturligt nok har givet en drastisk øget konkurrence på Blockbusters marked.

Blockbuster sidder på et kæmpe lager af film og spil, som man sammen med medarbejderne vil fortsat vil sælge, men nye titler vil næppe være at finde i forretningerne. Eftersom selve kerneforretningen stadigvæk er rentabel, så håber man på at kunne sælge dele af forretningen til et andet firma - både for at redde jobs, men selvfølgelig også for at kunne skaffe så mange penge som muligt til kreditorerne.

Til forskel for HMV, så lover Blockbuster at man stadigvæk kan indløse eventuelle gavekort og ligeledes penge man har på sin Blockbuster-konto.

I øjeblikket er der tæt på 4200 ansatte fordelt på 528 butikker i England.

Der er ingen udmeldinger fra Blockbuster i Danmark om, at de skulle komme in knibe på grund af det der er sket i England. Men generelt så må de danske butikker efterhånden også kunne mærke at konkurrencen fra de mange onlinebutikker.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.