Bekræftet: Xbox One uden dansk stemmestyring i starten

Skrevet af: Morten Skou - 2. september 2014 - kl. 14:30
Del denne artikel:
34 0

Microsoft Danmark har nu bekræftet, at hverken TV eller dansk stemmestyring på dashboardet vil være med fra launch i Danmark. Se også listen over danske apps her.

I går skrev vi om at vores aprilsnar muligvis så ud til at blive virkelighed, i og med at der ikke vil være mulighed for at anvende stemmestyring til Kinect, hvis man har en dansk konto på Xbox One. Derudover så det ud til, at TV funktionerne heller ikke er tilgængelige fra lanceringsdagen.

Vi har nu fået et svar fra Microsoft Danmark, som desværre bekræfter vores frygt, du kan se hele svaret herunder:
Nej, dansk stemmekontrol vil ikke være tilgængelig fra start, men er på vej. Grunden til dette er at Kinect er ulig noget andet. Stemmegenkendelse af flere sprog omfatter brug af adskille danske dialekter og accenter, hvilket kræver en masse dataindsamling, som teamet i øjeblikket arbejder på. Selve stemmegenkendelsen er blevet bygget op fra bunden til at arbejde i stuen miljø med længere rækkende tale-mekanismer, i modsætning til et flertal af talegenkendelse apps derude i dag, som virker ved nær tale. Samtidig bestræber vi os på at omfatte 1:1 stemmegenkendelse, filtrering af støj og ord identifikation.


Da Xbox One oprindeligt udkom i en række lande den 22. november 2013, var det faktisk også kun i 5 lande, at stemmestyringen var understøttet, nemlig USA, England, Tyskland, Canada og Frankrig. Der er efterfølgende kommet flere lande til.

Værd er det også at bemærke, at selv om der ikke er stemmestyring til Kinect på dansk, så kan enheden stadigvæk anvendes i spil, således skriver Microsoft:
Xbox One med Kinect leverer en række spil- og underholdningsoplevelser eksklusivt til Xbox, herunder gestuskontrol, ansigts-genkendelses login, controller-parring, Skype videoopkald, hurtig-personalisering, scanning af QR-koder, og forbedrede funktioner, som kun fås med Kinect i spil som fx "Kinect Sports Rivals", "Dead Rising 3" og "Projekt Spark".


Det er også stadig muligt at bruge stemmestyringen i spil, vi har testet med FIFA 14 (Tak til Bubbi).

Omkring TV funktionaliteten, så er det også noget som vi kommer til at vente lidt længere på - dog skulle det komme senere i 2014:
I modsætning til spil, hvor du kan oprette en enkelt teknologi, der stort set fungerer rundt omkring i verden, er det at levere TV en mere kompleks størrelse. Vi hjælper med at sætte den samme funktionalitet til disse markeder, der findes på markeder med stærkere HDMI-penetration. Være sikker på, vi arbejder gennem de teknologier og politikker, der er nødvendige for at gøre live-tv til rådighed på så mange markeder som muligt, og vi vil dele flere oplysninger om vores planer over tid.

Premier på OneGuide med tv-programinformationer kommer senere på året til Danmark.


Til sidst nævner de listen over danske apps, som vil være tilgængelige på eller tæt på udgivelsesdagen:
- Eurosport
- GameDVR
- GoPro
- Internet Explorer
- OneDrive
- Skype
- SmartGlass
- Twitch (2 september)
- Upload
- Upload Studio
- Netflix
- Twitch


Vi synes selvfølgelig at det er brandærgerligt, at Microsoft på trods af udsættelsen på næsten et år, stadigvæk ikke formår at levere det produkt til Danmark, som de originalt annoncerede. Omvendt, så er der uden tvivl mange der vil købe pakkerne uden Kinect, og de vil så reelt ikke mangle funktionerne.

Xbox One udkommer officielt den 5. september i Danmark, både i en udgave med og uden Kinect - det vil senere være muligt at købe Kinect særskilt.

Har du ikke bestilt din Xbox One endnu, så kan du gøre det her.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.