11 Facts om Xbox One

Skrevet af: Morten Skou - 14. juni 2013 - kl. 16:59
Del denne artikel:
101 0

Der florerer i øjeblikket mange forskellige rygter og misforståelser på nettet, læs her hvad der er rigtigt og forkert.

Bemærk venligst, at factsne i denne artikel er forældet, da Microsoft få dage efter annonceringen af Xbox One, lavede nogle ret omfattende ændringer til de ting som de havde meldt ud i første omgang. Vi arbejder på en ny version af vores artikel med facts om Xbox One.

Lige siden Xbox One blev annonceret for første gang tilbage den 21. maj, så har der floreret mange forskellige rygter - og sikkert lige så mange misforståelser omkring hvad den nye konsol kan og ikke kan. Vi vil her prøve at be- eller afkræfte de forskellige ting.

Man kan ikke spille Xbox 360 spil på Xbox One


Korrekt. Xbox One er ikke bagudkompatibel med Xbox 360, så hvis du vil spille dine gamle Xbox 360 spil fremover, så skal du altså beholde din nuværende konsol.

Xbox One skal være online for at spille


Ikke korrekt. Man kan sagtens spille på Xbox One, uden at man nødvendigvis har en internetforbindelse hele tiden. Dog skal konsollen have mulighed for at "ringe hjem" til Microsoft, en gang hver 24 time - for at bekræfte at du stadigvæk har rettighederne til spillene - så hvis du vil spille offline længere end de 24 timer, så skal du have den koblet op til internettet. Microsoft har dog sagt at det er en forudsætning at man har adgang til internet, før at man kan bruge Xbox One, men hvis dit internet forsvinder i en halv time, så vil dine spil altså fortsat virke.

Man kan ikke sælge eller bytte spil på Xbox One


Ikke korrekt. Der er dog nogle ret stramme retningslinjer for hvornår og hvordan man kan sælge sine brugte spil. Du kan eksempelvis kun sælge et brugt spil til en person du har haft på din Xbox Live venneliste i over 30 dage. Derudover kan du kun sælge det brugte spil 1 gang - det vil sige at ham der køber det af dig, kan ikke selv sælge det videre privat.

Til gengæld kan man altid sælge sine brugte spil i butikker som eksempelvis Gamestop, også hvis det har været solgt privat en gang før.

Kinect holder hele tiden øje med dig


Korrekt. Man kan dog vælge at slå det hele fra via indstillingerne på Xbox One. Grunden til at Kinect "altid lytter", er fordi man kan tænde konsollen ved hjælp af stemmestyringen, ganske enkelt ved at sige "Xbox On".

I øvrigt, hvis man bekymrer sig om hvorvidt Kinect holder øje med dig og oplysningerne bliver sendt til den amerikanske regering, så overvej følgende:

- I Danmark bliver alt mobiltelefoni overvåget og logget
- I Danmark bliver din internetfærden overvåget og logget - også de frække sider :-)
- Der er kamera og mikrofon i de fleste nye bærbare computere

Så hvis man endelig skal bekymre sig om denne slags overvågning, så bør man reelt set bare holde op med at bruge nymoderne teknologi og tage sin staniolhat på, så er man vidst på den sikre side.

På Xbox One kan du dele spil med op til 10 venner / familiemedlemmer


Korrekt. Via de såkaldte "familieindstillinger", kan du tilføje op til 10 personer der kan bruge alle spillene i dit spilkatalog. Der er dog den begrænsning på, at kun dig selv og en enkel mere kan spille det samme spil på samme tid. Dette åbner op for at man kan købe 1 kopi af et spil, og spille co-op med en af sine venner, uden at din ven har købt spillet selv.

Opdatering: Vi afventer i øjeblikket bekræftelse på, om det rent faktisk er muligt, at en person kan spille samme spil, på samme tid, som dig fra dit spilkatalog. Microsoft er desværre kommet med forskellige udmeldinger omkring dette efter at denne artikel blev skrevet, hvilket har sået tvivl om hvordan det rent faktisk vil virke. Vi opdaterer så snart der er nyt.

Man kan ikke bruge sine Xbox 360 controllere på Xbox One


Korrekt. Da Xbox One benytter en ny teknologi i controllerne, så er det desværre ikke muligt at bruge de controllere som man allerede måtte have fra sin Xbox 360.

Man vil kunne købe helt nye spil digitalt på Xbox One


Korrekt. Microsoft har annonceret, at man fremover vil kunne købe de helt nye spil på udgivelsesdagen direkte på Xbox One konsollen. Dermed kan man slippe for at købe dem i en normal butik, eller bestille dem online.

TV mulighederne i Xbox One virker ikke i Danmark


Forkert. Den nye Xbox One har en HDMI-input port og via denne kan du tilslutte den TV-boks som du allerede måtte have. Man kan selvfølgelig lade være med at bruge TV-funktionaliteten hvis man ikke ønsker det - men det er nu meget smart at man ikke skal skifte input-kanal på TV'et når man skifter imellem sin konsol og TV. Og så kan du jo i øvrigt se TV samtidig med at du spiller.

Xbox One er regionslåst


Korrekt. Ligesom det var tilfældet med Xbox 360, så er Xbox One regionslåst. Der er dog endnu ingen udmeldinger om hvordan regionerne er delt op, men vi gætter på at det bliver på præcis samme måde som med Xbox 360. Hvis det er tilfældet, så vil du fortsat kunne købe spil i andre europæiske lande og spille dem på din Xbox One.

Man skal ikke bruge spildisken når spillet først er installeret


Korrekt. Når man først har installeret spillet på sin Xbox One, så er det ikke længere nødvendigt at finde disken frem når man skal spille spillet. Dette er en af fordelene ved det ellers så udskælte rettighedssystem som den nye Xbox One har.

Derudover kan du gå over til en kammerat, logge ind med din profil og med det samme have adgang til hele din Xbox One spilsamling direkte fra din kammeratskonsol. Det samme gør sig selvfølgelig gældende hvis man har to Xbox One i samme hjem og man har brug for at skifte rundt imellem dem.

Hvis man er offline mere end 24 timer, så mister man sine spil


Ikke korrekt. Jeg har til min overraskelse fået dette spørgsmål et par gange, selv fra folk der egentlig ved en del om Xbox. Selvfølgelig mister man ikke alle sine spil - eller muligheden for at spille dem igen, hvis ens Xbox One ikke har internetforbindelse i over 24 timer.

Hvis du er på ferie, og din Xbox One er helt slukket imens, så tænder du den bare når du kommer hjem, og så vil den "ringe hjem" til Microsoft over internettet og derefter vil alt være som normalt.

Vi håber at ovenstående kan være med til at besvare nogle af de spørgsmål som der har været omkring Xbox One. Er der nogle misforståelser som du mener burde have stået med på listen, så skriv dem i en kommentar herunder.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.