Xbox på net

Skrevet af: - 10. marts 2004 - kl. 21:20
Del denne artikel:
0 0
For førstegangsbrugeren, med en Xbox i hænderne, kan LIVE, Xbconnect, ADSL, net og mange andre terminologier lyde som ren volapyk. Her er en begynder guide til opsætningen af Xboxen, til dig der gerne ville spille på nettet med den bette sorte box.

Kravene for at spille på net med Xboxen er som følger:
1) Hardware:
En net-forbindelse fra TDC / Tiscali / Stofa / CyberCity eller lignende. Det anbefales, at man ikke har mindre end 512/152Kbits forbindelse, men man kan godt klare sig med en 256/128 forbindelse, forudsat at man kun kobler sig på andres spil og ikke selv ”hoster” for andre.

2a) Software - Microsoft’s abbonnementskrævende LIVE:

Du skal have en LIVE-starterpakke. Den kan købes i butikker med Xbox udstyr for lige under 500,- kroner. Alternativt kan du måske allerede have softwaren til LIVE i et af dine spil. Mange nye spil kommer med en 2 måneders gratis prøvepakke til LIVE (udløber 31-03-04). Denne pakke giver dig adgang til LIVE, men ikke LIVE-chat. For at bruge chat-funktionen skal du have et headset, som følger med i LIVE-starterkittet, eller kan købes alene for ca. 250 kr.

LIVE er for din Xbox, hvad BoomTown og des lige er for din PC; et sted hvor ligesindede spiller mod hinanden.
Når du får en LIVE-pakke, ligger der et lille skrabelod i kassen. Pas godt på dette lod, for det er først og fremmest det, som du betaler for. Loddet indeholder en kode, som skal indtastes under installationen af LIVE-abbonnementet.
2b) Software - Gratis via Xboxconnect:
En del firmaer har lavet et stykke software, som kan køres på en pc, der er tilkoblet en bredbåndsforbindelse, og gennem dette kan du komme på nettet med din Xbox. De største udbydere på dette marked er Fileplanets GameSpy samt XboxConnect.com.
Jeg har ikke specielt gode resultater med GameSpy, så denne artikel omhandler kun XboxConnect.

Softwaren hentes på www.xbconnect.com , hvor der også forefindes masser af simple guides til opsætningen af den fysiske forbindelse. Skulle du have problemer, og ikke kunne finde en løsning på deres hjemmeside, er du velkommen til at kontakte mig med spørgsmål.

3) Den fysiske forbindelse af tingene:

a)
Der er 3 måder at forbinde tingene på. Den første og mest simple metode er at sætte Xboxen direkte i netboxen fra din udbyder. Dette er rimeligt simpelt. Hvis det netkabel, der følger med i kassen, ikke kan nå, skal du købe et i passende længde. Disse kabler kaldes for patch-kabler eller et cross-over-kabel, afhængigt af hvad din udbyder kræver. Kablerne ligner et tykkere telefonkabel, men de er ikke ens. Hvor telefonkablerne bruger stik af rj-11 standarden (ca. 5x5mm), er netkablerne af rj-45 standarden (ca. 10x10mm) i stikkene. Hvis din udbyder ikke fatter hvad du spørger efter, er der en simpel men fungerende hovedregel, når vi taler netkabler: Kobler du kun 2 ting sammen (f.eks. 2 pc’er), skal du bruge et crossover-kabel (også kaldet krydset kabel på dansk).
b)
Hvis du allerede har en pc eller en mac koblet på din netforbindelse, skal du have købt et par småting, for at kunne koble din Xbox på. Afhængigt af din udbyder skal du bruge en HUB eller en SWITCH. Din udbyder kan være behjælpelig med dette. Dernæst skal du bruge 2 stk. Rj45 patchkabler i passende længde. 1 til din computer og 1 til din Xbox. Som sidste ting skal du have 1 IP-adresse til din xbox og 1 IP-adresse til din computer. Snak med din udbyder angående dette.

c)
Hvis din udbyder ikke tillader tilkokblingen af flere ting på net-forbindelsen - kan man "snyde" lidt.. Ved at indstallere 2 netværkskort i din pc, kan man "trække" netforbindelsen over til Xboxen via pc'en. Dette er en omstændelig procedure som helst skal undgås, da man får en rimelig ustabil og ringe forbindelse til xboxen, men det virker. For en dybdegående guide til dette, henvises til enten LIVE-cd'en, hvor du kan se en film om, hvordan man gør, http://www.xbox.com/da-DK/live/ , eller http://www.xbchelp.com/network/ , hvor du kan se det hele på din pc, samt printe det ud til senere refference.
Opsætning af software:

Når alt dette er klaret, er du næsten klar til at spille på nettet med din xbox. Forbind dine ting som vist på billederne her i artiklen. Afhængigt af om du vil online med LIVE eller XboxConnect, skal du nu starte disse ting op:

LIVE: Sæt den medfølgende cd fra LIVE-kittet i xboxen. Herfra skal du bare følge guiden. Bemærk at dit "GamerTag" (dit navn på LIVE) ikke kan ændres senere, så vælg med omtanke.

XboxConnect: Bruger du Xboxconnect, så skal dette sættes op først. Tag et af dine spil som understøtter systemlink, f.eks. Halo, og aktiver funktionen i spillet. På din pc skal du starte xboxconnect programmet op og lade det søge efter Xboxen. Du finder mere information om dette i brugervejledningen til XboxConnect.
Voila !!
Nu skulle alting være klar til online leg. Sæt dit yndlingsspil i Xboxen og begynd. På LIVE kan du kun spille med LIVE-spil. På XboxConnect er du henvist til at spille systemlink-spil.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support