Xbox 360 Messenger Kit

Skrevet af: Morten Skou - 18. oktober 2007 - kl. 13:56
Del denne artikel:
0 0
I dag kom det nye Xbox 360 Messenger Kit ind af døren. Dette nye påhæng til Xbox 360 controlleren skulle gøre det nemmere at skrive beskeder direkte fra Xbox konsollen, men også i den nye MSN Messenger feature, som kom med den seneste opdatering af Xbox 360 dashboardet.

Pakken indeholder et Xbox 360 Chatpad og et nyt headset. Chatpadden er selve det minikeyboard, som man skal montere på Xbox 360 controlleren. Dette gøres nemt og bekvemt ved at presse det ned over controlleren. Grunden til, at der er et nyt headset med i pakken er, at stikket på det originale headset ikke passer sammen med Chatpad tastaturet.

Chatpad

Chatpadden vejer beskedne 70 gram, så det største problem ved at have den siddende på controlleren er dermed, at den optager plads fra, hvor man ellers typisk ville hvile håndfladerne. Det tager et lille stykke tid at vende sig til at have tastaturet siddende, og det er tvivlsomt, om det er noget man overhovedet ønsker at have permanent tilsluttet til sin controller. Foruden den ekstra beskedne vægt, som tastaturet tilføjer, så anvender controlleren naturligvis også mere batteri end den ville gøre uden. Dette vil muligvis blive et problem for folk, der udelukkende kører med trådløse controllere – hvilket de fleste med premiumpakkerne gør. Helt sundt for batteriforbruget er det næppe heller, at tastaturet er udstyret med baggrundsbelysning, som bliver tændt hver gang du trykker på det og som fortsætter med at lyse i cirka 15 sekunder hver gang.

Den anden del af pakken er som sagt et nyt headset. Desværre er der blevet ændret en smule på det, således at muteknappen ikke længere sidder i forlængelse af controlleren men i stedet hænger løst på ledningen. Dette ødelægger, i samme stil som det trådløse headset, muligheden for, at man kan ”mute” lyden uden at fjerne hænderne fra controlleren.

En af grundene til, at man skulle købe sig denne pakke er, hvis man vil anvende Messenger direkte fra sin Xbox. Controlleren er udstyret med en genvejstast, som åbner Messenger direkte op i et lille vindue – lige meget hvor man befinder sig. Denne del af Messengerprogrammet fungerer ganske fint, selv om der desværre ikke er den store overskuelighed, når det kommer til, at man gerne vil vælge, hvem man vil snakke med. Ønsker man dette, er det nødvendigt at gå ind i selve Messenger på Xboxen – dette kan man gøre enten ved at navigere rundt i diverse menuer eller ved at bruge en tastekombination på to taster på Chatpadden. Undertegnede har et stort antal kontaktpersoner på Messenger, og dette gjorde Xboxen og mere specifikt ”vennelisten” så sløv, at det nærmest var umuligt at anvende Xboxen til det, som den egentlig er beregnet til, nemlig at spille. Dermed kan det konkluderes, at selv om ideen bag Chatpadden er udmærket, så vil brugen af den alligevel være begrænset til de normale Xboxbeskeder, med mindre man kan leve med den meget sløve Messenger. Forhåbentlig kommer der en opdatering på et tidspunkt, som gør Messenger hurtigere, selv min telefon kan gøre det mere smertefrit.

Chatpadden er naturligvis udstyret med et QWERTY-tastatur, men desværre har Microsoft valgt at se stort på, hvordan æ, ø og å normalvis er placeret. Det er stadigvæk muligt at skrive disse bogstaver via tastaturet, men man skal gøre det ved først at trykke på den orange knap og derefter henholdsvis Z, L og W. Dette er naturligvis blot en formalitet, når man først har brugt lidt tid med tastaturet. Efter få minutter opdager man, hvor hurtigt man egentlig kan skrive i forhold til, når man anvender on-screen tastaturet og navigerer rundt via controlleren.

Der er også lidt dårligt nyt til dem af jer, som måtte gå og overveje at købe sig en Xbox 360 Elite. Controllerne som følger med til denne udgave af Xboxen er som bekendt sorte, men der er i øjeblikket ingen udmeldinger om, at Microsoft forventer at lave Chatpadden i sort. Dette er med stor sandsynlighed blot et spørgsmål om tid, da man samtidigt med udgivelsen af Xbox Elite kan få både sorte controllere og sorte Play & Charge kits.

Chatpad


Xbox 360 Messenger Kit er en ganske god ide og uden tvivl et must, hvis ting som Messenger og måske senere internet browsing skal slå igennem på Xbox konsollen. Desværre er softwaren, som man kunne forvente at bruge den til, ikke helt oppe på et niveau, hvor den er de 300 kroner værd, som kittet nu engang koster.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support