Wollaman tester ION Drumrocker

Skrevet af: Jesper Thuesen - 16. februar 2009 - kl. 19:48
Del denne artikel:
0 0
Med Rock Band og Guitar Hero: World Tour’s indtræden på det globale spilmarked, er amatørband-konceptet ikke længere forbeholdt amerikanske garager, men også de danske dagligstuer. Populariteten omkring denne nytænkende spilform har været støt stigende, og det samme kan man sige om produktudviklingen til netop denne genre.

Musikglade spilentusiaster bliver således forkælet med mulighed for at opgradere deres instrumenter til forbedrede versioner, og ét af disse nye produkter er det såkaldte ION DrumRocker trommesæt. Blandt de musikglade elementer på Xboxlife, finder vi forumbrugeren Frank Mortensen, som til dagligt går under aliaset Wollaman. Han har bevæbnet sig med trommestikkerne og generet naboerne med det nye trommesæt. Nedenfor følger hans oplevelser med sættet.


Okay, først og fremmest, hvad er det der er så specielt ved dette trommesæt? Svaret er simpelthen, at medmindre du har et elektronisk trommesæt, som på magisk vis harmonerer med Xbox’en og dine spil, så er ION sættet det vildeste trommesæt til dine spil. Siden sættet kom ind af døren har jeg spillet non-stop, og foruden én enkelt ridse i lakken, så er jeg ikke blevet skuffet.

ION trommesættet minder lidt om Big Beat/Medeli trommesættet, som kan findes på forskellige internetsider, som der sælger musik instrumenter. De to forskellige sæt er stort set identiske, ja faktisk er den eneste forskel MIDI boksen og stortromme pedalen som desværre ikke følger med.

Prisen er omkring kr. 1.999 – men så får du til gengæld også en lækker oplevelse.

Trommesættet fungerer sammen med samtlige nuværende band-spil, ergo er der understøttelse af såvel Rock Band 1 og 2, samt Guitar Hero World Tour. Det er dog primært udviklet til Rock Band spillene, så hvis du bruger sættet til Guitar Hero: World Tour, så vil du se sporene som hvis du havde et RB trommesæt tilsluttet. Det vil altså sige fem spor i stedet for de seks der er med Guitar Hero trommesættet. Ærgerligt, men dette står ikke til at ændre.

\'ION

Sættet tager omkring en halv time at samle, men det kan være en god idé at sætte lidt ekstra tid til side, hvis man vil have styr på ledninger og lignende. Det tager derudover lidt tid at finde måden pads/cymbals skal sidde på. Man skal ikke tage til takke med hovsa-løsninger, for det kan hurtigt ødelægge ens streak. Der er en masse vejledninger rundt omkring på internettet, men det anbefales at du finder din egen løsning, også selvom du skal bruge 1-2 timer før du har et setup der passer dig.

Når man har fået det hele sat op fungerer det nøjagtigt som Rock Band 1-2 trommesættet. Der er bare tilføjet 2-3 cymbals. Farverne på de ekstra cymbals er Gul, Blå og Grøn. Blå cymbal er dog en tillægs cymbal som skal købes separat. Igen er det vigtigt at du bruger tiden på at finde et ordentlig setup, for de kan drille hvis man ikke får dem indstillet korrekt.

Gul, blå og grøn cymbals fungerer præcist som hvis du brugte de tilsvarende farver på pads. Det vil sige at slår du på f.eks. gul cymbal og der i sangen er gang i tom, så lyder det som en tom. Så man skal lige lære sangene at kende, men det kommer ret hurtigt. Det tog mig 1-2 gennemspilninger af sange jeg kendte i forvejen.

Når man først har vænnet sig til at bruge/spille med cymbals føles det ret fedt, og så er det man finder ud af at det skuffer en lidt man ikke har den blå cymbal. Det er lidt trist at bruge hihat og crash, men når der så er ride mulighed, så skal man slå på blå pad. Så for mit vedkommende er der ingen tvivl, den blå cymbal skal erhverves! Stortrommepedalen er et diskuteret emne på nettet, og der er mange forskellige meninger. Personligt er jeg ret glad for den, men man skal lige vænne sig til at den er ret følsom. Jeg har dog ikke problemer med det.

Skulle jeg vurdere sættet ud fra den velkendte 10-karakters skala, så ligger vi i omegnen af 8-9/10. Om det er et 8 eller 9-tal afhænger i høj grad af hvordan man oplever stortrommepedalen. Dog hersker der ingen tvivl om, at jeg er yderst tilfreds med mit ION Drumrocker trommesæt.

Tekst af Frank ”Wollaman” Mortensen. Redigeret af Jesper Thuesen

\"Xboxlife
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support