Turtle Beach XO Seven til Xbox One

Skrevet af: Morten Skou - 24. juni 2014 - kl. 20:42
Del denne artikel:
0 1
Turtle Beach er igen på banen med et par lækre headsets, som er specielt licenseret af Microsoft til Xbox One. Et af de irritationsmomenter, som jeg selv synes der var ved udgivelsen af Xbox One var, at det ikke var muligt at købe et ordentligt headset til konsollen, som både understøttede lyd og mulighed for at chatte med andre over Xbox Live. I denne anmeldelse vil jeg kigge nærmere på Turtle Beach XO Seven, som heldigvis kan begge dele.Det indeholder pakken:
- Turtle Beach XO Seven headset
- Xbox One audio adapter
- Kabel til Xbox One (ca. 1 meter langt)
- Kabel til mobiltelefoner (ca. en halv meter langt)
- USB kabel
- Quickstart guide
- Et klistermærke

Selve designet af headsettet ligner ved første øjekast det, som vi kender fra de større modeller fra Turtle Beach, som eksempelvis XP400 og XP500 headsettene. Selve koppen, som skal sidde rundt om øret, har en oval form, hvilket jeg synes resulterer i, at headsettet sidder mere behageligt hen over ørerne, også selvom man har dem på længere tid af gangen, ganske enkelt fordi pasformen er bedre end eksempelvis de helt runde headsets, som man kan få. På grund af, at headsettet tilsluttes direkte til Xbox One controlleren, så slipper man også for at have en trådløs modtager liggende, som det eksempelvis er tilfældet med de to førnævnte headsets.

Højttalerne i XO Seven er af samme type og størrelse, som den vi har set i mere eller mindre alle de andre nyere headsets fra dem. Det betyder, at det er udstyret med to kraftige 50mm højttalere, som til sammen giver en lydkvalitet, der er virkelig god. Der er dog alligevel forskel på dette XO Seven til Xbox One og de andre headsets fra Turtle Beach i samme prisklasse – en af forskellene er, at der ikke er nogen mulighed for selv at fintune lyden. Det eneste, som man reelt har mulighed for at indstille er, hvor højt lydniveauet skal være – dette kan man gøre for både voice og spillyd.

Headsettet vejer kun 333 gram, og da det ikke anvender batterier, er dette også vægten, som man ender med at have på hovedet. For at anvende headsettet skal man sætte ledningen fra headsettet ned til Xbox One audio adapteren, som sættes i bunden af Xbox One controlleren. Derefter kan man straks gå i gang med at spille eller snakke på Skype over sin Xbox One – det er altså dejligt nemt at komme i gang med at bruge XO Seven headsettet.

Et af de største problemer, som jeg havde med Turtle Beach XO Seven til at starte med, var, at det ikke helt gav mening for mig, at hvis jeg skruer op for spillyden, så skruer det automatisk ned for chatlyden. Det tog lidt tid for mig at vænne mig til dette, da det altså virker lidt anderledes end det, man kender fra headsettene på eksempelvis Xbox 360. Det virker også som om, at det ikke er muligt at skrue lige så højt op for lydniveauet, som man har kunnet på tidligere headsets. Jeg fristes dog til at tro, at denne begrænsning ligger i Xbox One og ikke i selve headsettet, da elementerne i headsettet jo er de samme, som i tidligere headsets fra Turtle Beach.I flere af mine tidligere anmeldelser af headsets har et af mine kritikpunkter ofte været, at ”mute” og i nogle tilfælde også lydstyrkeknapperne har været placeret direkte på headsettet eller på ledningen. Dette betød, at det var nødvendigt at fjerne hænderne fra controlleren, hvis man skulle tilgå en af disse knapper. Da jeg personligt altid muter headsettet, når jeg ikke siger noget, så var det en ret stor ulempe. Dette er der rådet bod på nu, da Microsoft på Xbox One har dikteret, at producenterne af headsets skal anvende en audio adapter, som er produceret af Microsoft, og som sættes direkte til bunden af Xbox One controlleren. På denne audio adapter er der placeret fem knapper, som udgør mulighederne for at justere lyden på henholdsvis lyden fra spillet, lyden fra chat samt muligheden for at mute sin mikrofon. Det er en ting, som jeg personligt er rigtig glad for.

Mikrofonen, som sidder på headsettet, leverer rigtig god stemmekvalitet, så dem du spiller med kan høre din stemme meget tydeligt. Det er i øvrigt muligt at pille mikrofonen helt af eller man kan bøje den fleksible ledning i en hvilken som helst retning, så den ikke irriterer, hvis man ikke skal snakke med andre.

Som jeg tidligere skrev, er lydkvaliteten fra dette headset rigtig god og dermed på højde med det, som vi har set fra de tidligere headset fra Turtle Beach i samme prisklasse. Det har en fornuftig bas, og det bliver også muligt at høre de små detaljer meget tydeligt, eksempelvis er det nemt at høre i hvilken retning fjenderne kommer fra – en ting, der selvfølgelig er ret vigtig.

Med det sagt så er en af de største skuffelser ved dette headset, at det kun er stereo og ikke surround. Hvis man kigger på Turtle Beach´s hjemmeside, er det slet ikke nævnt, om headsettet er stereo eller surround, blot at det er et ”premium” headset. Begrænsningen ligger muligvis i, at Microsoft kun har lavet en stereo adapter til Xbox One indtil videre – men det er synd, når vi nu snakker næste generation af konsollerne, at man ikke kan få den helt gode lydoplevelse med fra starten. Med det sagt så har et af mine tidligere favorit headsets også kun haft mulighed for stereo, og det er langt hen af vejen helt fint. Ser man på prisen på headsettet, vil jeg dog mene, at den havde været mere passende, hvis der var tale om et surround sound headset.

Det hele er i øvrigt pakket fornuftigt ind med nogle bløde og skumisolerede ørekopper, der holder en hel del af den irriterende lyd fra den virkelige og mindre vigtige verden ude, når man spiller. Netop den gode isolering er en af forskellene på Turtle Beach XO Seven headsettet og det mindre Turtle Beach XO Four, og jeg synes personligt, at det er værd at bruge de ekstra penge på.

Udover at virke til Xbox One kan man også via det medfølgende kabel sætte headsettet til en mobiltelefon eller andre enheder, som anvender et mini-jack. Selvom de to medfølgende kabler umiddelbart ser ret ens ud, så er der på det ene kabel mulighed for at trykke på en knap, der ”tager” telefonen, hvis den ringer.

Sixty Second Shooter Prime gameplay - Se videoen i HD her


Hvis man godt kan lide at gøre sine ting lidt mere personlige end de er, når man hiver dem ud af pakken, så er det også muligt at købe nye covers i forskellige farver og motiver til XO Seven headsettet. Selvom det da virker som en meget sjov ide, så gætter jeg på, at der ikke er særlig mange af os, som ender med at bruge penge på denne lille gimmick.

Alt i alt er Turtle Beach XO Seven et rigtig godt headset med en rigtig god lyd. Hvis man kan se bort fra, at det ikke er helt trådløst, da man jo skal have en ledning fra headsettet og til controlleren, og at det kun er stereo, så er det vejen frem, hvis man vil have et headset med fuld understøttelse af Xbox One lyd og chat lige nu.

Læs også vores anmeldelse af Turtle Beach XO Four.

Turtle Beach XO Seven kan købes i følgende butikker:
Gamebits.dk - 1299 kroner
CDon.com - 1299 kroner
UGX.dk - 1433 kroner
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support