Turtle Beach Ear Force XP400

Skrevet af: Morten Skou - 19. juni 2012 - kl. 11:27
Del denne artikel:
0 0
XP400 modellen fra Turtle Beach er selvsagt en lidt mindre model rent teknisk end den Turtle Beach XP500, som vi tidligere har testet, men den har alligevel både sine fordele og ulemper i forhold til den lidt ældre XP500. Men hvilken en af de to udgaver skal man kaste sine sparepenge efter? Vi kigger nærmere på Turtle Beach XP400.

Selve headsettet er i formen præcis det samme som XP500. Der er dog den forskel, at knapperne er placeret lidt anderledes og faktisk langt mere intuitivt, end det er tilfældet på XP500. Det føles lidt som om, at der er nemmere adgang til dem. Derudover har headsettet nu indbygget et genopladeligt batteri, som ifølge Turtle Beach selv skulle give op til omkring 15 timers spilletid. Batteriet oplades via det medfølgende USB-kabel, som heldigvis er langt nok til, at man kan oplade det, imens man spiller.

Det indeholder pakken:
- XP400 Turtle Beach headset
- XP400 Dual-Band Wi-Fi enhed
- XBA Bluetooth dongle
- Opladerkabel til headsettet (USB - men overfører kun strøm ikke data)
- Digitalt optisk kabel
- Manual og selvfølgelig et klistermærke

Turtle Beach XP400 headset
Headsettet har selvfølgelig fuld surround sound, hvilket er super lækkert, da det giver dig en kæmpe fordel at kunne høre, hvor eksempelvis fjender kommer fra, i forhold til de klassiske stereo headsets.

Den trådløse teknologi i headsettet har fået en tiltrængt opdatering i og med, at den nu er såkaldt dualband. Det betyder, at det både kan anvende den gamle 2.4Ghz standard men også den nye 5Ghz, som blandt andet har den fordel, at den ikke forstyrrer eksisterende netværk som kører på 2.4Ghz - en ting jeg tidligere har omtalt som et potentielt problem i min anmeldelse af Turtle Beach XP500. Der er dog stadigvæk den klassiske brummen i headsettet, som man typisk ser, når de er trådløse - det er dog stadigvæk ikke mere end at man kun bemærker det, når der ikke er anden lyd, så det er absolut til at leve med.

WiFi reciever-enheden har fået et nyt design. I stedet for det tårn, som efterhånden i en del år har været en del af alle Turtle Beaches headsets, er det nu blevet en lille flad kasse, der er langt mindre og dermed nemmere at gemme væk. Strømmen til recieveren fås fra et USB-kabel som du tilslutter din Xbox 360.Til gengæld har man jo så ikke noget sted at hænge sit headset, når man ikke bruger det. Recieveren er udstyret med tre knapper; nemlig "Pair" som bruges til at forbinde headsettet med recieveren, "Surround on/off" som selvfølgelig bruges til at slukke for surround sound og den sidste og måske mest interessante er "Surround angles". Med Surround angles kan man bestemme, hvordan de virtuelle "højttalere" i headsettet skal være placeret. Der er flere forskellige indstillinger, og det er meget individuelt, hvad man synes, der virker bedst.

Turtle Beach XP400 headset
Headsettet er fuldstændig trådløst, da man bare kan forbinde det med Xbox 360 controlleren via den trådløse bluetooth dongle. Det fungerer ganske fint, og det lader faktisk til, at de har fået løst problemet med, at donglen ikke slukker, og dermed er det slut med at få drænet sit controller batteri.

Nu skriver jeg selvfølgelig, at det er helt og holdent trådløst, men det passer naturligvis kun så længe man ikke har brug for at oplade det, hvilket kun kan ske ved at bruge det medfølgende USB-kabel. Som tidligere nævnt har headsettet et indbygget genopladeligt batteri. Ulempen ved dette er naturligvis, at det rent faktisk ikke er muligt at udskifte batteriet - eller lige hurtigt erstatte det med et par almindelige batterier, hvis man ikke gider at sidde med USB-kablet for at få det opladt. Det er egentlig lidt synd, at der ikke er mulighed for både at bruge det genopladelige eller erstatte det med almindelige batterier.

Der, hvor XP400 kommer til kort i forhold til den større XP500, er muligheden for at lave forskellige lydindstillinger - det er ikke muligt at lave sine egne filtre, og den indbyggede equalizer, som man styrer via Tone-knappen på headsettet, har kun fire forskellige indstillinger: "Flad", "Bas-boost", "Diskant-boost" og "Bas- og diskant-boost". Personligt endte jeg ud med at bruge den sidste. Bag Limiter-knappen findes der fire yderligere lydindstillinger, som udelukkende har til opgave at begrænse de højere lyde i spil, eksempelvis eksplosioner, så du bedre kan fokusere på de lavere lyde som fodtrin og lignende. Også her er der fire forskellige indstillinger: "Off", "Mild", "Medium", og "Max".
Selvom lyden selvfølgelig er helt i top i XP400, så savner jeg alligevel et par af de andre presets, som XP500 havde at byde på. Men det er med garanti udelukkende et spørgsmål om, hvad man er vant til, så hvis man aldrig har spillet med XP500, så er der ingen ko på isen.

En anden stor forskel, som jeg også savner i XP400, er den stemme, som i XP500 fortæller dig, hvilket preset, du lige har skiftet til. Måden det er lavet på i XP400 er med små bip, der via antallet af bip fortæller dig, hvilket nummer preset, du befinder dig på. Det er selvfølgelig igen bare et spørgsmål om nice-to-have, og mit bud er, at når man først har fundet den indstilling, man kan lide, så skifter man rent faktisk ikke særlig tit.


Turtle Beach XP400 + XP300 produkt video


Er man den virkelig hardcore gamertype, der ikke har lyst til at tage sit headset af, bare fordi telefonen ringer, så er der også mulighed for at koble din telefon til headsettet - igen sker det via bluetooth. Jeg synes måske, at det er en lidt overflødig gimmick, som jeg personligt ikke rigtigt har den store fidus til.

Alt i alt er Turtle Beach XP400 er rigtig godt headset, som det jo helst også skulle være, når nu det ligger oppe i den prisklasse, som det gør. Pasformen er rigtig god, lyden er ligeså - der er som sagt fordele ved den større XP500-model, men den har så den ulempe, at den udelukkende kører 2.4Ghz, hvilket kan være et større irritationsmoment for nogle.

Køb headsettet hos en af vores partnere:
Turtle Beach XP400 kan købes hos Gamebits.dk
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support