Turtle Beach Ear Force Stealth 300

Skrevet af: Morten Skou - 15. oktober 2018 - kl. 19:01
Del denne artikel:
0 5
Det er efterhånden en del år siden, at vi har haft mulighed for at kigge nærmere på et headset fra producenten Turtle Beach, men nu har vi fået et af de nye Turtle Beach Ear Force Stealth 300 i hænderne, og selv om det ligger i den lavere ende af prisskalaen, så overrasker det faktisk på flere punkter.

Det indeholder pakken:
- Turtle Beach Stealth 300 headset
- USB kabel til opladning
- Quickstart guide
- Turtle Beach klistermærke

Turtle Beach Ear Force Stealth 300 for Xbox One


Der er flere forskellige årsager til, at det kan være en god ide at investere i et godt headset til din Xbox-konsol. Første og fremmest, så giver det dig mulighed for at få en rigtig god lydoplevelse, uden samtidig at forstyrre dine naboer og så er der også lige det med, at man nemmere kan høre hvilken side fjenderne i de forskellige spil egentlig kommer løbende fra. Det sidste kan faktisk gøre en enormt stor forskel for hvordan du klarer dig i spil som eksempelvis Call of Duty og Battlefield. Dertil kommer selvfølgelig muligheden for, at bruge den indbyggede mikrofon til at snakke med dem du spiller sammen med.

Stealth 300 er udstyret med to store 50mm højtalere, som leverer lyden i en ganske fin kvalitet og med mulighed for at skrue volumen så højt op, at mine øre i alle tilfælde ikke kunne lide det mere. Er du typen der gerne vil have lidt ekstra bas eller diskant på lyden, så er der mulighed for at skifte imellem fire forskellige indstillinger ved at trykke på en knap på den højre høretelefon. Når man trykker på den, så kommer der 1 bip når man er på den første indstilling, 2 bip når man er på den anden og så fremdeles.

Valgmulighederne for de førnævnte indstillinger ser sådan her ud:
1) Turtle Beaches normale lyd
2) Bass Boost
3) Bass + Diskant boost
4) Diskant boost

Før man kommer så langt, så er det dog lige nødvendigt at oplade headsettet via det medfølgende USB kabel, og her er der faktisk en ting der undrer mig ret meget: det er kun selve kablet der er med, der er ikke nogen adapter så man kan sætte det direkte i en stikkontakt og oplade det den vej. Man kan selvfølgelig vælge at oplade det ved at sætte det til en USB-port i Xboxen, en PC – eller en adapter fra et andet produkt. Headsettet tænder man ved at trykke på en power-knap på højre høretelefon, og dermed tænder en lille grøn lampe i bunden af det. Jeg har kun opladt det en enkelt gang i løbet af de par uger som jeg har testet det, men har alligevel spillet i virkelig mange timer – så batteriet holder umiddelbart i rigtig lang tid. Headsettet slukker i øvrigt af sig selv efter et stykke tid, hvis det ikke bliver brugt, alternativt kan man selv slukke det ved at holde power-knappen inde i et par sekunder.

Komforten når man har headsettet på er super god, jeg har selv haft spilsessioner på 6-8 timer af gange med headsettet, og man mærker nærmest ikke at man har det på. Samtidig synes jeg at over-ear høretelefonerne dækker godt af for udefrakommende lyd – og for at undgå at sidde og råbe for højt når jeg snakkede, måtte jeg regulere headset monitoren via Xboxens indstillinger lidt. Designet er, som det kan ses på billedet, rimelig diskret og holdt i sort og grøn. Både power-knap, EQ-knappen og to volume-funktioner som skruer op og ned for henholdsvis spillyden og lyden fra dem du snakker med, er placeret på den højre høretelefon. Der er som på mere eller mindre alle andre høretelefoner mulighed for at indstille størrelsen så det ender med at sidde som man individuelt bedst kan lide det. Det forbindes i øvrigt med det fasthæftede audio-kabel til Xbox One controlleren via et 3,5mm jack-stick, så det er et krav til din controller at den har denne udgang – eller at du bruger en adapter som har det.Har man briller, så er dette også et af de headsets som er mere behagelige at bruge. Dette skyldes at Turtle Beach har gjort puden i høretelefonerne blødere i det område hvor brillerne normalt ville sidde og dermed bliver brillestangen ikke trykket så hårdt ind i hovedet. Det er egentlig en meget lille fin finesse.

Som tidligere nævnt, så er en af de fede ting ved et headset jo ikke bare lyden, men også at det giver mulighed for, at man kan snakke sammen med dem man spiller på. Stealth 300 er udstyret med en lille mikrofon monteret på en lille plastik-arm som sidder på den højre høretelefon. Der er tre forskellige vinkler den kan sidde i, og mikrofonen er mutet i to af dem. Det har ærgret mig med andre høretelefoner, at der ikke er mulighed for at mute mikrofonen direkte på controlleren og dermed slippe for at fjerne hænderne fra den, og det er desværre også tilfældet med Turtle Beach Stealth 300. Heldigvis kan man også bruge det sammen med en adapter (som ikke følger med), som gør det muligt både at regulere lydstyrken og mute mikrofonen.Der er på det seneste kommet flere nyt lydteknologier som forbedre lydoplevelsen, en af dem, nemlig Atmos, har vi fået support for på Xbox One, og det understøtter dette headset rent faktisk også, det kræver bare at man har betalt for at kunne bruge Atmos, hvilket er en engangsudskrivning på omkring 100 kroner. Vil man bruge headsettet på sin PC, så er der også understøttelse for Windows Sonic til høretelefoner. Derudover er headsettet klar til surround sound på Xbox One og PC.

Headsettet fås i to forskellige udgaver, en der kan bruges til Xbox One og PC, og et andet som kan bruges til PlayStation 4 og PC – der er dog tale om det samme headset med samme specifikationer, men blot i forskellige farver. Prisen i Danmark ligger i øjeblikket på 699 kroner, hvilket må siges at være ganske fair for dette headset. I øjeblikket kan det købes hos Gamestop.

Jeg har efterhånden testet en lang række headsets, og Turtle Beach har altid formået at levere headsets i en ganske fin kvalitet, også hvis man tager prisen med i ligningen. Det er klart at de meget dyrere headsets kan levere mere, men i det store hele så er det som oftest samme højtalere på 50mm der sidder i dem. Jeg synes at Turtle Beach Ear Force Stealth 300 leverer en rigtig god ydelse til prisen og vil være et godt bud til dig der måske ikke vil smide 1500-2000 kroner efter et mere avanceret headset.

Log ind og stem
5
Der er 5 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support