Tritton Warhead 7.1

Skrevet af: Morten Skou - 22. oktober 2012 - kl. 22:36
Del denne artikel:
0 0
Vi har tidligere anmeldt et par af Trittons headsets herinde, og nu har vi haft deres helt nye Tritton Warhead 7.1 i hænderne i et stykke tid og er klar til at fortælle jer om dette lækre, men også halvdyre, stykke hardware.

Tritton Warhead 7.1 surround headset for Xbox 360

Allerede fra man får pakken i hånden, får man indtrykket af, at man her har at gøre med et produkt, hvor der virkelig har været tænkt over selv de små detaljer. Indpakningen består af en fancy pakke, som jeg nærmest vil sammenligne med den kasse, som et sæt Beats by Dre kommer i - dermed er man allerede i god stemning, imens man åbner kassen.

Det indeholder pakken:
- Tritton Warhead 7.1 headset
- Base Station inklusiv oplader
- Fleksibel mikrofon der kan fjernes fra headsettet
- RCA adapter kabel
- Optisk kabel
- Digital Audio adapter
- 2 genopladelige batterier
- Strømforsyning, inklusive tre forskellige adaptere

Som det fremgår af ovenstående liste, får du mere eller mindre alle tænkelige kabler, som du skal bruge for at tilslutte headsettet til din Xbox 360. Hvad enten du bruger HDMI, VGA eller component, så er det nødvendige udstyr med. Derudover er der tre forskellige strømadaptere med, så hvis du en dag skal til udlandet, så er der også sørget for det.

Tilslutningen af headsettet fra man har pakket det ud til det er klar til brug, tager ganske kort tid, og jeg var endda så heldig, at batteriet var opladt nok på forhånd til, at jeg straks kunne gå i gang med at bruge det. Den medfølgende base station fungerer også som en smart holder til headsettet, når man ikke bruger det.

Tritton Warhead 7.1 er endnu et af Trittons produkter, som de har lavet under officiel licens med Microsoft og Xbox 360. Det betyder, at dette headset kan gøre brug af nogle muligheder, som andre headset producenter ikke har mulighed for. For det første er Warhead 7.1 det første headset, som ikke er produceret af Microsoft, der virkelig virker trådløst sammen med din Xbox 360 konsol. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at tilslutte en dongle til controlleren i og med, at headsettet forbinder direkte til Xboxen. Den anden fancy fordel, som Tritton har af licensen med Microsoft, er, at man kan se batteriniveauet for headsettet ved at trykke på Xbox 360 controllerens guide button, så dukker indikatoren ganske enkelt op på dashboardet ved siden af indikatoren for, hvor meget batteri, der er i controlleren.


Tritton Warhead 7.1 surround headset for Xbox 360

At der ikke er nogen form for dongle tilsluttet til Xbox 360 controlleren, er på sin vis en positiv ting - men den åbner for mit vedkommende også op for et lille irritationsmoment; når jeg ikke siger noget i et spil, så plejer jeg at slå mikrofonen fra via en "mute"-knap. Denne mute-knap sidder nu placeret på selve headsettet. Det betyder så, at jeg skal fjerne min hånd fra controlleren, hver gang jeg vil mute / unmute. Jeg ved, at mange andre aldrig muter mikrofonen under spil og derfor ikke vil synes, at det er noget problem, men det er nu en af de vaner jeg har fået tilegnet mig igennem årene, så jeg savner lidt en dongle, der kan give mig nem adgang til denne funktion. En anden ting jeg savnede var en indikator for, om headsettet var mutet eller ej - indtil det gik op for mig, at der faktisk er en rød LED-lampe der lyser på selve mikrofonen, hvis den er mutet. Den er endda ganske synlig, når man først ved, at den er der - igen har designerne haft sans for detaljen.

Headsettet bruger - ligesom de fleste andre headsets efterhånden - den trådløse 5.8 Ghz teknologi, som gør, at der ikke er lige så mange forstyrrelser, som hvis den ældre 2.4 Ghz teknologi blev anvendt.

Som tidligere nævnt følger der to genopladelige batterier med, og det fungerer faktisk ganske smart ved, at der i base stationen er en intern batterioplader. Man fjerner ganske enkelt bare en lille klap, der sidder på forsiden af denne base station, og så er der plads til, at man kan stikke et enkelt batteri derind - som så bliver opladt. En indikator på forsiden af enheden lyser rødt imens batteriet lader op og grønt, når det er fuldt opladt. Når batteriet i headsettet løber ud, så kan man ganske hurtigt lige skifte batterier og uden ekstra udstyr sætte det brugte batteri til at lade op. Det synes jeg er ganske godt tænkt, og man slipper for at skulle slæbe ekstraudstyr med for at oplade batterier. Batteritiden for headsetter er i øvrigt også ganske imponerende og har en levetid på den pæne side af 12 timer. Batteriet, som befinder sig i opladeren, oplader selvfølgelig lige så længe, som der er strøm til opladeren - det vil sige også selv om du ikke bruger headsettet.

Pasformen omkring ørerne på headsets fra Tritton har tidligere imponeret mig. Jeg husker stadigvæk, hvor glad jeg har været for mit Tritton Detonator headset - og præcis på samme måde formår Warhead-headsettet at isolere udefrakommende lyde mere eller mindre helt væk. Det gode ved det er selvfølgelig, at man ikke behøver at skrue så højt op for lydstyrken for at slippe for ekstern støj. Med en vægt på 370 gram inklusiv batterier og mikrofon, så vejer headsettet også en smule mere end eksempelvis Turtle Beach XP500 modellen. Til at starte med må jeg indrømme, at jeg bemærkede denne vægtforskel, men efter at have brugt det i et par dage, så tænker man ikke over det mere.

Tritton Warhead 7.1 surround headset for Xbox 360

De to 50mm store højttalere, som headsettet er udstyret med, sikrer en super god lydkvalitet, både når det kommer til at høre de fede lyde fra spil, og når du har brug for at høre, hvad dine holdkammerater siger. En ting jeg er en smule skuffet over er dog, at der ikke er mulighed for at justere ting som diskant og basniveau - en ting man ellers kan på mange headsets efterhånden. Til gengæld er der mulighed for at skifte imellem tre forskellige standardindstillinger, som kan sættes til henholdsvis spil, film eller musik. Der er også mulighed for at skifte imellem 5.1 surround og 7.1 surround - jeg har dog endnu ikke fundet fidusen i at skifte imellem dem. Man skifter i øvrigt imellem de forskellige indstillinger via en knap, der er placeret på den højre side af headsettet, samtidig viser en indikator på base stationen, hvilken indstilling man har valgt.

Voice-kvaliteten er virkelig god, folk kan tydeligt høre, hvad du siger - og omvendt så kan du uden problemer høre, hvad andre siger over Xbox Live. Eftersom headsettet har separate volume-indstillinger for Voice-chat og spillyd, så kan du skrue op og ned som det passer dig. Som sagt isolerer headsettet virkelig godt af for omgivelserne - det kan så i visse tilfælde betyde, at du heller ikke registrerer, hvor højt du egentlig sidder og råber, når du snakker med andre. Heldigvis er der råd for det, da headsettet har en SVM-funktion (Selective Voice Monitoring). Helt basalt gør SVM det, at du kan høre din egen stemme via højttalere i headsettet, og dermed kan du selv registrere, hvor højt du snakker klokken 3 om natten, så du ikke får alt for mange sure naboer. SVM er en ganske smart funktion, selv om det tager lidt tid at vænne sig til at høre sin egen stemme via headsettet.

En anden ting, der er lidt synd omkring lyden, men som de fleste af de trådløse headsets, som jeg har testet, faktisk har problemer med, er en lille brummelyd eller statisk støj, om man vil. Lyden er der kun, når der ikke er anden lyd i højttalerne, den forsvinder lige så snart, der kommer lyd fra eksempelvis et spil. Jeg synes egentlig ikke, at det er et problem, og vi er nok nærmere ude i flueknepperi, men det undrer mig nu alligevel, at producenterne ikke kan finde en magisk løsning på dette problem.


Tritton Warhead 7.1 headsetMed en dansk pris på et sted imellem 2.200 og 2.500 kroner, så ligger Tritton Warhead 7.1 i den høje ende af prisskalaen, når det kommer til Xbox 360 headsets. Dermed bør forventningerne til dets kvalitet også ligge tilsvarende højt. Efter at have prøvet dem i et stykke tid, så synes jeg også, at det - udover de førnævnte småproblemer og nice-to-have ting - lever op til mine forventninger. Med det sagt, så har jeg efterhånden testet mange headsets, og de har alle haft hver deres styrker og svagheder.

For at opsummere de positive ting, så er jeg specielt glad for den smarte måde, som batterierne skal oplades på og at det er flot, at der fra start følger to batterier med. Derudover er pasformen ret god, lydkvaliteten er fin og isoleringen fra eksterne lyde er i absolut topklasse. Derudover virker headsettet fuldstændig problemfrit, der er ikke problemer med synkroniseringen imellem headsettet og Xboxen.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support