Tritton Primer anmeldelse

Skrevet af: Morten Skou - 4. maj 2012 - kl. 10:22
Del denne artikel:
0 0
Vi har fået fingrene i et eksemplar af Tritton Primer, som er Trittons nye trådløse stereo headset. Ligesom de øvrige Tritton headsets til Xbox 360, så er det produceret med en officiel licens fra Microsoft, hvilket betyder, at Xbox 360-logoet er at finde både på pakken og i toppen af selve headsettet.

Tritton Primer wireless headset

Tritton Primer er et trådløst headset, som anvender 5.8Ghz teknologien for at sikre, at der ikke kommer forstyrrelser fra eksempelvis telefoner og andre trådløse produkter. Headsettet består egentlig af to dele; et slags ”access point” eller ”base station”, som man tilslutter via RCA-stikkene (rød + hvid) og så selve headsettet, som selvfølgelig bruger batterier.

Pakken indeholder:
- Primer trådløst headset
- Base station
- RCA adapter kabel
- Analog audio adapter
- USB kabel
- Kabel til at forbinde headsettet til controlleren
- 2 stk. AA batterier
- Quick Start Guide og brugermanual

For at få headsettet til at snakke sammen med ”base stationen”, er det nødvendigt at holde Sync-knapperne nede på begge enheder samtidig. Derefter er de synkroniseret og klar til brug. Har man brug for at snakke med andre brugere over Xbox Live, så forsvinder en lille smule af det trådløse i og med, at det er nødvendigt at forbinde en ledning fra selve headsettet med din Xbox 360 controller. Rækkevidden lader til at være omkring 5-6 meter, selvfølgelig afhængig af hvad der er imellem dig og headsettet.

Primer headsettet er designet lidt anderledes end det Tritton Detonator, som jeg tidligere har anmeldt. På Primer er alle funktionsknapperne placeret direkte på den venstre høretelefon – og SVM funktionen, som gør, at man kan høre sin egen stemme og dermed slippe for at råbe for meget, er desværre ikke kommet med. Det er heller ikke muligt at ”mute” selve lyden i headsettet, men der er dog en knap til hurtigt at slukke for mikrofonen.

Tritton Primer wireless headset
Mikrofonen er ligeledes placeret på den venstre høretelefon og er lavet i et let bøjeligt materiale, så man kan tilpasse det til din mund. Det er på Tritton Primer ikke muligt at fjerne mikrofonen fra headsettet, men det kan skubbes op af kanten på headsettet, så det ikke nødvendigvis stikker ud foran hovedet hele tiden, men forsvinde helt kan det altså ikke.

Når det kommer til selve lyden, så har Tritton desværre valgt at bruge en lidt mindre højttaler end den, de har sat i Tritton Detonator-headsettet. Primer har dermed kun en 40mm højttaler, det betyder naturligvis, at lydkvaliteten er lidt mindre fyldig end i det andet headset, men absolut ikke dårlig. Lydstyrken er ikke så kraftig, så selv om de er skruet helt op, kan man stadigvæk godt holde ud at have dem på.

Lydkvaliteten når man snakker sammen med andre over Xbox Live er lidt svingende, ment på den måde, at dem du snakker med kan høre dig meget tydeligt – og de går sådan set også fint igennem, men det er som om, at der kommer lidt flimren eller en slags forringelse af deres stemmer. Dem jeg testede det sammen med mente dog, at det gik langt mere tydeligt igennem end det er tilfældet, når jeg har spillet med Tritton Detonator, hvor jeg ellers har lige den omvendte oplevelse med deres stemmer.

Tritton Primer wireless headset
En af de ting, som jeg ikke er så glad for ved Tritton Primer er, at de har valgt at lave selve høretelefonerne mindre – det betyder, at de klemmer mere på ørerne, og faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at de allerede er lidt ubehagelige at have på efter kort tid, ganske enkelt fordi de er for små. Nu vil jeg mene, at jeg har en ganske normal ørestørrelse, men folk med mindre ører vil sikkert ikke have nogle problemer.

Derudover oplever jeg en konstant hyletone/brummen i begge højttalere (bare rolig, den er der ikke, når jeg ikke har dem på). Den er ikke super høj, så det er selvfølgelig muligt at overdøve den, hvis man skruer tilstrækkeligt op for lydniveauet, men den er der, og det irriterede mig faktisk nok til, at jeg ikke selv ville kunne bruge dem som mit primære headset. Den brummende lyd lyder egentlig lidt som det man kender fra ”active noise cancelation” – eneste problem er bare, at denne feature ikke er en del af headsettet.
Jeg havde egentlig glædet mig til at teste Tritton Primer, ikke mindst fordi Detonator-modellen virkelig er super lækker. Men jeg blev desværre ret hurtigt skuffet over, at de ikke har formået at fastholde lydkvaliteten, at de gør ondt at have på ørene og så den tidligere nævnte hyletone.

Kan man leve med den lille brummelyd – som jeg faktisk har oplevet, at mange trådløse høretelefoner har i en eller anden grad, og har man ellers små ører, så er Tritton Primer et headset, der ligger i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Sidder man tæt på sin skærm, vil jeg dog til enhver tid hellere anbefale Tritton Detonator hvis man skal vælge et af disse to Tritton headsets.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support