Tritton Detonator anmeldelse

Skrevet af: Morten Skou - 4. maj 2012 - kl. 09:42
Del denne artikel:
0 0
Der er efterhånden kommet rigtig mange fornuftige headsets til Xbox 360. En af de producenter, som laver nogle headsets i rigtig god kvalitet, er amerikanske Tritton. Vi kigger lidt nærmere på et par af deres headsets – i første omgang dette Tritton Detonator.

Tritton Detonator produkt billede 1

Tritton Detonator er et kablet stereo headset, som nemt forbindes til Xbox 360 konsollen via de såkaldte RCA-stik (rødt + hvidt stik) samt USB for at få strøm. Kablet er lidt over 4 meter langt, så man skal altså befinde sig relativt tæt på sin Xbox 360, hvis man skal bruge dette headset. Tritton har formået at få en officiel licens af Microsoft til at kunne producere sine headsets. Det betyder også, at der på alle pakkerne er et Xbox 360-logo og på sin vis egentlig også, at Microsoft står inde for, at produkterne virker med konsollen.

Pakken indeholder:
- Detonator headset
- In-line Audio Controller with Breakaway
- Removable, Flexible Microphone
- Analog Audio Adapter
- Headset Connector Cable

Tritton reklamerer med, at pakken indeholder alt det, man skal bruge for at komme i gang med at bruge headsettet sammen med sin Xbox 360, og ganske rigtigt så er der alle tingene i – selv den lille adapter, som man skal bruge til at få RCA-lyd ud, hvis man bruger HDMI, som normalt ikke gør det muligt at bruge de hvide/røde kabler til at få lyd ud af.

Allerede første gang jeg tog headsettet på, gik det op for mig, hvor lækkert det egentlig er at have på hovedet. De to høretelefoner omkapsler ørene helt perfekt og er lavet af et materiale, som er behageligt at have på - også i længere tid af gangen. Derudover er de virkelig gode til at kapsle af, så der ikke trænger for meget lyd ind udefra – det kan så også betyde, at man ofte kommer til at råbe lidt for højt, når man forsøger at snakke med sine holdkammerater over Xbox Live.

Tritton Detonator produkt billede 1

Tydeligvis har Tritton haft dette med i deres overvejelser, og via den indbyggede SVM (Selectable Voice Monitoring) har man mulighed for at høre ens egen stemme i høretelefonerne – dette gør, at man undgår at sidde og råbe, hvilket eksempelvis kan være et problem, hvis man spiller i de sene nattetimer og gerne fortsat vil være gode venner med sine naboer dagen efter. Det er muligt at slå SVM til og fra via den lille styringsenhed, der sidder fast på kablet til høretelefonerne.

På den lille styringsenhed er der også mulighed for at slukke for mikrofonen, slukke for lyden eller skrue op og ned for begge dele – afhængigt af hinanden, så hvis man har en kammerat, der råber meget over Xbox Live (måske fordi han ikke har SVM – eller bare er en dårlig taber), så kan man altså skrue lidt ned for Xbox Live kommunikationen uden at det går ud over det normale lydniveau. Knapperne på styringsenheden er i øvrigt baggrundsbelyst, så det er muligt at finde dem selv om der er mørkt, og med en lille smart clips kan man sætte den fast til f.eks. din skjorte eller bluse, så du altid ved, hvor du har den.

Tritton Detonator produkt billede af remote controllen

Det er selvfølgelig også muligt at justere afstanden fra hovedbøjlen og ud til de to høretelefoner, og selve høretelefonerne er rimelig fleksible, så de ikke føles akavede at have på hovedet.

En af de vigtigste ting ved et headset er selvfølgelig lydkvaliteten – også her er Tritton Detonator ret imponerende. Jeg har tidligere prøvet en række høretelefoner fra andre mærker indenfor cirka samme prisklassen, men Detonatoren leverer virkelig god stereolyd. At lyden opleves så fyldig som den gør, skyldes de tætlukkende høretelefoner kombineret med en højtaler på 50mm. De kan i øvrigt spille ganske højt, men det kan selvfølgelig ikke anbefales, at man udsætter sig selv for alt for høj lyd over længere perioder. Personligt tror jeg, at mit lydniveau befinder sig cirka på 50% af, hvad de kan levere af output.

Tritton Detonator produkt billede 5

Mikrofonen kan fjernes helt fra headsettet, så den ikke sidder i vejen, hvis man ikke har brug for at snakke sammen med andre over Xbox Live. Det er nemt og smertefrit både at fjerne mikrofonen og sætte den på igen. Derudover er det muligt at tilpasse mikrofonen, så den sidder perfekt foran din mund – dette skyldes, at den er lavet i noget fleksibelt materiale, som egentlig fik mig til at tænke på modellervoks lige i starten. Man kan simpelthen bøje den præcis som man vil.

Hvis man går hen og forelsker sig i sine Tritton Detonator høretelefoner, så kan man rent faktisk også bruge dem til at høre helt normal musik i. Det er nemlig et helt standard mini-jack, som du for eksempel kan tilslutte din iPhone, iPod eller lignende musikafspillere.

Skulle man være så uheldig, at høretelefonerne skulle gå i stykker eller at du, som i mit tilfælde får ødelagt et af kablerne, så er der hjælp at hente. Tritton har nemlig via deres producent MadCatz en uovertruffen god support, hvor jeg i mit tilfælde fik tilsendt nye ledninger, selv om det åbenlyst var min egen fejl, at de var gået i stykker til at starte med.
En ting man skal være opmærksom på, når man køber et headset med ledning, er, at hvis man bruger dem sammen med en controller med ledning, så kan der opstå noget knasen, når vibratoren i controlleren larmer. Det sker ret sjældent, og det ser ud til at hjælpe, hvis man slukker for controlleren og tænder den igen.

Alt i alt har jeg lige siden jeg fik dem været rigtig glad for mit Tritton Detonator headset. Den eneste ulempe er selvsagt, at de kun tilbyder stereo, men til prisen, som må siges at ligge i en middelprisklasse for Xbox 360 høretelefoner, så lever de til fulde op til mine forventninger.

Køb headsettet hos en af vores partnere:
Tritton Detonator kan købes hos Gamebits.dk
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support