Test: Saitek Pacific AV8R Flightstick

Skrevet af: Dennis Haagensen - 28. september 2012 - kl. 16:26
Del denne artikel:
0 0
Præcision og reaktionsevne gør forskellen mellem at flyve og falde med stil. Har Saitek Pacific AV8R Flightstick dét, der skal til for at holde dig i luften?I forbindelse med udgivelsen af Damage Inc. Pacific Squadron WWII, har Saitek udviklet en Anden Verdenskrigs-inspireret version af deres Aviator-joystick, der lover høj præcision og en mere realistisk oplevelse end Xbox-controlleren kan levere. Saitek Pacific AV8R kan ikke købes løst, men følger med i Collector's Edition af Damage Inc.

Når joysticket først pakkes ud, mødes man af én af de mest innovative ting ved produktet. Selve styrepinden ligger løst i pakken og skal skrues fast i selve basen. Dette letter opbevaringen af joysticket når det ikke er i brug. Endvidere indeholder pakken fire små afrundede plasticelementer, der monteres under basen som fødder. Formålet med dette virker ved første øjekast lidt mærkeligt, indtil man sætter sig hen i sofaen og lægger mærke til at de afrundede fødder passer lige ned over låret. Så står joysticket pludselig en del bedre fast, selvom man sidder og flader ud foran fjernsynet.

Forrest på basen sidder en kraftig throttle, der er bred nok til at kunne nås uanset om man er venstre- eller højrehåndet. Bagerst på basen sidder kontrolpanelet. I denne specialudgave af Aviator er de fire knapper, der gør det ud for A, B, LS og RS, udskiftet med lange kontakter som man ville se dem i et jagerfly fra Anden Verdenskrig. Imellem de fire kontakter sidder Guide-knappen, Start og Back samt en lille hat, der fungerer som den d-pad, vi er vant til fra controllerne.Selve sticket er opbygget med en behagelig gummioverflade på begge sider, selvfølgelig i en tidssvarende stil samt en stor aftrækker, tre knapper (B, X og Y) samt endnu en hat, der fungerer som højre analoge stick. Sticket kan desuden vrides om den vertikale akse, hvilket styrer roret.

Med andre ord har Saitek præsteret at presse samtlige knapper fra den gængse controller ind i dette flightstick. Ingen af knapperne virker malplacerede eller svære at nå, hvilket er med til at forbedre oplevelsen.

Saitek Pacific AV8R følger som sagt med i Collector's Edition af Damage Inc. og er selvfølgelig indrettet specielt til dette spil, men understøtter også mange af de andre flysimulatorer, der er fremme på markedet i dag, blandt andet IL-2 Sturmovik, H.A.W.X., Ace Combat 6 og Heroes over Europe. For at sikre kompatibilitet har Saitek inkluderet en mode-knap, der rykker rundt på knappernes funktioner, hvilket imødekommer forskellige krav fra spillene.

Selve konstruktionen virker ganske solid, men basen virker dog meget let og man er ofte nødt til at hvile den frie hånd på basen. Dette er dog alligevel meget naturligt, da man så kan være klar på både throttle og de fire kontakter. Præcisionen og følsomheden i selve sticket er høj, men den kraftige fjeder, der sørger for genopretningen kan være svær at kæmpe imod, når det drejer sig om små bevægelser inden for kort afstand fra dødpunktet. Det betyder at små korrektioner ofte bliver for overdrevede, hvilket gør at man må foretage små korrektioner i modsat retning.Knapper, kontakter og de to hatte er responsive og virker godt konstruerede, men den bagerste hat på selve basen er dog til tider lidt for følsom, hvilket betyder at man får aktiveret funktioner man ikke havde brug for.

Det rent æstetiske i designet er flot og meget tidssvarende for Anden Verdenskrig, specielt de lange kontakter og den riflede overflade på sticket. Vil man have lidt ekstra WWII-stil, så medfølger endda et ark klistermærker, som man kan udsmykke med for lige at give det sidste pift af jagerfly.

Når alt er sagt, så er Saitek Pacific AV8R et ganske udmærket produkt, som giver høj præcision og en mere naturlig oplevelse i flysimulatorer, mens specielt vægten giver et lidt billigt indtryk. Det kunne også være rart, hvis Saitek havde fundet på en smart opbevaringsløsning til de fire små fødder, da de blot er i vejen, hvis joysticket bruges på et bord. Jeg har ikke haft mulighed for at afprøve andre flightsticks til Xbox 360, men er overbevist som at, hvis man alligevel vil investere i Damage Inc., så kan det godt betale sig at give lidt ekstra for Collector's Edition og få Saitek Pacific AV8R Flightstick med til spillet.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support