SteelSeries Siberia X300

Skrevet af: Morten Skou - 7. september 2015 - kl. 19:33
Del denne artikel:
0 5
Den danske hardwareproducent, SteelSeries, er på banen med et nyt stereo headset til Xbox One. Vi kigger nærmere på, hvad Siberia X300 har at byde på, og hvordan kvaliteten matcher konkurrenternes headsets i samme prisleje.

SteelSeries har siden 2001 produceret mange forskellige slags hardware, meget af det har været til PC, men de har absolut også været til stede på konsollerne blandt andet med deres SteelSeries XB4 og SteelSeries XB5 headsets til Xbox 360, som vi tidligere har anmeldt herinde. Udover headsets, laver de blandt andet mus, keyboards, controllere og musemåtter.

SteelSeries Siberia X300 headset til Xbox One

Det indeholder pakken:
- SteelSeries X300 Siberia headset
- SteelSeries egen Xbox One audio adapter
- Ledning til tilslutning til controller eller audio udgang (3.5 jackstick)
- Manual

SteelSeries Siberia X300 er som sagt et stereo headset, som endda er specielt designet til Xbox One. Det virker dog også med PC, Mac og mobiltelefoner, da stikket fra headsettet bare er et normalt jackstik. Vil man bruge det med Xbox One, tilsluttes jackstikket til den medfølgende Xbox One audio adapter. Audio adapteren har også den heldige sideeffekt, at man nemt kan skrue op og ned for lydstyrken eller mute mikrofonen uden at fjerne hænderne fra controlleren. Skulle man have brug for det, er der også en mute-knap på bagsiden af venstre ørekop.

SteelSeries pryder sig med, at Siberia X300 skulle være det mest komfortable headset i verden. Dette er de kommet frem til ud fra en test, SteelSeries Siberia Challenge, hvor testerne har haft mulighed for at prøve dem op imod headsets fra andre producenter. Der skulle 70 % af testerne have foretrukket dette headset fra SteelSeries. De primære årsager skulle være, at headsettet er utroligt let og lyden overlegen. Helt så overbevist er jeg dog ikke selv, men mere om det senere.

Selve enheden er lavet i et flot og meget simpelt design, som desuden er ret fleksibelt. Selvom det godt kan se noget spinkelt ud, hvilket jo er med til at holde vægten nede, så sidder man ikke med fornemmelsen af, at det er noget, der går i stykker ved normalt daglig brug.

SteelSeries Siberia X300

Headsettet er udstyret med runde ørekopper, som er lavet af såkaldt memoryfoam, som igen er beklædt med noget skind look-a-like, hvilket gør, at det er behageligt at have dem på, fordi det tilpasser sig ørene, og så er lydisoleringen også ganske fornuftig for den person, der har dem på - der slipper til gengæld lige lovligt meget lyd ud, så andre personer i samme lokale kan sagtens følge med. Til gengæld kan skind-materialet resultere i, at man får det lidt varmt om ørene, når man er i gang med længere spilsessioner, men det er selvfølgelig noget der gælder alle headsets, der har denne opbygning. Personligt kan jeg bedre lide følelsen af skind end det stof, som mange andre headsets er beklædt med.

Nu skrev jeg godt nok, at det var behageligt at have dem på, og med det mente jeg selve blødheden i puderne. Det, at ørekopperne er helt runde, kan nemlig for nogles vedkommende, inklusiv mig selv, resultere i, at man efter et stykke tids brug kan få ondt i ørene af at have dem på - fordi de rent faktisk sidder og klemmer på det yderste af ørene. Modsætningen til dette er de mere ovale ørekopper, som flere producenter også gør brug af, men det er som sagt en smagssag om man vil have nogle, der sidder på ørene eller som sidder udenom.

Når man skal have headsettet på, er det rart, at det ikke er nødvendigt at fifle med at justere bøjlen. SteelSeries X300 er nemlig lavet på en måde, så en løst hængende rem automatisk tilpasser sig hovedets størrelse. Derudover er headsettet ganske rigtigt i den lette ende af skalaen. Med sine blot 260 gram vejer det mindre end de nærmeste konkurrenter i samme prisklasse, som f.eks. Turtle Beach XO Seven.

Hvis man spiller med eller imod andre over Xbox Live, kan det være rart at have en mikrofon, men i de tilfælde, hvor man spiller alene, så nytter det ikke noget, at mikrofonen hænger og dingler irriterende foran hovedet. Dette er der tænkt over med X300, hvor mikrofonen er godt gemt af vejen i den venstre ørekop, og når man skal bruge den, så ruller man den bare ud. Selve mikrofonen er i øvrigt meget fleksibel, så man kan tilpasse den som man har lyst til. Lydkvaliteten, når man snakker, er også ganske udmærket, så medspillerne kan høre hvad man siger.

Uanset hvor lækkert og dyrt et headset er, så er det vigtigste element ved det uden tvivl lydkvaliteten. Ligesom rigtig mange andre stereo headsets, både til konsol og PC, så er X300 udstyret med 50mm højttalere, som kan spille højt nok til, at man næsten ikke kan holde ud at have dem på hovedet. Desværre bliver lydbilledet ret hurtigt mudret af den meget dybe bas, som headsettet leverer, og det bliver værre og værre efterhånden som man skruer mere op for lydstyrken. Det betyder, at man ret hurtigt kan miste nogle af de finere detaljer i lyden, når man spiller eller hører musik.

Selvom det kun er stereo, så betyder det ikke, at du ikke kan få surround sound presset ud af det, det understøtter nemlig Microsofts 7.1 virtual surround på Xbox One, så man kan sagtens høre, når fjenderne er på vej til at dreje om det nærmeste hjørne, eller om de kommer fra den ene eller den anden side.



Da jeg gik i gang med at teste SteelSeries X300, havde jeg ikke undersøgt, hvilket prisniveau det lå på, men mit umiddelbare gæt efter at have brugt det i et stykke tid var, at vi lå på et prisleje omkring 5-600 kroner. Derfor blev jeg også ganske overrasket, da jeg opdagede, at prisen man skulle punge ud med var 999 danske kroner. Denne pris betyder, at vi er forbi det ganske udmærkede konkurrerende headset fra Turtle Beach, XO Four, og mere i direkte konkurrence med Turtle Beach XO Seven, som er et rigtig godt headset. Helt deroppe er Steelseries Siberia X300 desværre ikke, hverken kvalitetsmæssigt eller lydmæssigt.

Havde prisen ligget på det lavere niveau, altså 5-600 kroner, så synes jeg dog helt sikkert, at SteelSeries X300 ville kunne konkurrere med de tilsvarende headsets fra andre producenter.

Det kan også undre mig, at PC udgaven af dette headset, altså det som hedder SteelSeries Siberia V3 og som til forveksling ligner konsoludgaven, kan fås til omkring 550-600 kroner. Det betyder reelt, at man betaler cirka 400 kroner for den Xbox One audio adapter, som SteelSeries selv laver og som følger med i pakken, hvis man køber Xbox One udgaven.

Siberia X300 fås også i en udgave til PlayStation, som går under navnet Siberia P300. Du kan læse mere om SteelSeries Siberia X300 på SteelSeries hjemmeside.

Log ind og stem
5
Der er 5 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support