Razer Atrox Fightstick Preview

Skrevet af: Morten Skou - 10. maj 2013 - kl. 22:10
Del denne artikel:
0 0
De fleste forbinder nok Razer med at være producent af PC og Xbox 360 udstyr, der som oftest er rettet imod elite-gamere. Vi har tidligere anmeldt deres Razer Onza Tournament Edition controller herinde - men det sidste lange stykke tid har de arbejdet på at komme med et helt nyt produkt, nemlig et såkaldt Fight Stick.

Razer Atrox Fight Stick picture

Der findes selvsagt allerede en lang række forskellige producenter, der laver Fight Sticks, men nu vil Razer altså ind og blande sig i det marked. For at gøre et seriøst forsøg på at overgå konkurrenterne, har Razer samarbejdet med en lang række af de dygtigste spillere indenfor fighting-genren, og efterhånden som de er kommet med feedback, er fight sticket blevet ændret og tilpasset. Der har i alt været 13 forskellige udgaver af dette fight stick, og vi har været heldige at komme iblandt de 200, der har fået et udleveret fra den sidste og 13. beta-test, så vi kunne fortælle jer om det.

Egentlig har dette fight stick været undervejs i et godt stykke tid, eftersom det blev vist frem for offentligheden for første gang i forbindelse med Tokyo Gameshow tilbage i 2011. Siden da har der været rimelig stille omkring udviklingen af det, hvis man altså ikke har været en af de heldige og meget få, der fik mulighed for at give feedback. Razer har givet beta-testerne lov til at modificere sticket præcis som de havde lyst til under den forudsætning, at de altså gav feedback retur, så kvaliteten af sticket kunne blive helt perfekt.

Når man snakker om fight sticks, er der uden tvivl mange forskellige meninger om, hvad et godt fight stick er. Nogle spillere vil have, at knapperne reagerer ved det mindste tryk, andre har det bedst med, at fingrene kan hvile ovenpå knapperne, uden at der sker noget. Det samme gælder for selve fight sticket. Razer er endt ud med at bruge dele fra den japanske producent Sanwa, hvor følsomheden skulle ligge i den højere ende af skalaen. Jeg tror dog ikke, at det er noget, som den normale gamer vil bemærke, med mindre man sidder med et andet stick, som man kan sammenligne følsomheden med - men der er ingen tvivl om, at de dygtigere spillere med god grund har deres personlige favoritter.

Razer Atrox Fight Stick picture

En anden faktor er hvordan de forskellige knapper er placeret på selve sticket. For Razers sticks vedkommende er der 8 store knapper ovenpå, derudover er back- og startknapperne placeret ude i højre side, så man ikke kommer til at ramme dem ved et uheld. Xbox Guide-knappen samt små "funktions"-knapper er ligeledes placeret ovenpå, men tilstrækkeligt langt væk, igen så man ikke får trykket på dem ved et uheld.

Selve sticket kommer med to forskellige hoveder, som man kan skifte ud, hvis man vil. Det ene er kugleformet og det andet er mere ovalt. Der er en god respons fra sticket, som kvitterer med en lille kliklyd, når man kører det rundt. Derudover er sticket lavet på en måde, så man ret tydeligt kan mærke, når man har lavet en kvart cirkel. Jeg vil dog også vurdere, at det er selve sticket, der er et af stickets svagheder - jeg oplevede eksempelvis, at det sad lidt fast i en enkelt retning. Men det er altså stadigvæk beta-hardware vi snakker om, så det er forhåbentlig noget, de når at få rettet, jeg sender i alle tilfælde feedback om det. Det er i øvrigt muligt mere eller mindre at skille hele molevitten ad og eksempelvis rokere rundt på knapperne eller sætte andre i.

Fighting sticks skal kunne holde til en del, og hvis uheldet er ude, fordi man ender med at være lidt for hård mod det, så er det helt sikkert et plus, at man på dette fight stick kan udskifte de forskellige dele meget nemt. Der følger endda en lille skruetrækker med, så man nemt kan efterstramme eller frigøre de forskellige elementer. Mange af dem kan man dog fjerne bare ved at bruge hænderne.

Razer Atrox Fight Stick picture

Muligheden for at placere sit fight stick præcis hvor man vil er også en god ting. Nogle spiller bedst med sticket i skødet, hvor andre vælger at have det stående på bordet. Først og fremmest er bunden på Razers stick udstyret med en skridsikker plastikoverflade, hvilket betyder, at sticket ikke rykker sig rundt - heller ikke hvis du sætter det på en glat overflade. Undertegnede testede det blandt andet på et glasbord, og her stod det fuldstændig fast. Vægten gør også, at hvis man vælger at have det i skødet, så virker det også ganske robust, dog uden at det er for tungt. Det er jo sådan med fight sticks, at de helst ikke må veje for lidt - og heller ikke veje for meget. I øvrigt så buer kanten på forsiden af sticket, så man ikke har en skarp kant op imod sin underarm, når man bruger det. Ja, det lader faktisk til, at de har tænkt over det meste.

Spiller man over Xbox Live, er der en god chance for, at man også gerne ville kunne snakke med sine med- eller modspillere. Dette er muligt via dette stick, da det er udstyret med en 2.5 mini-jack indgang på den side af sticken, som vender hen imod en, når man sidder med det. Her kan man altså tilslutte sit headset. Dog skal man lige være opmærksom på, at der ikke er plads til den originale headset dongle som fulgte med Xbox 360 til at starte med - det skal være et 2.5 mini-jack.

Razer Atrox Fight Stick picture

Ledning er vel nærmest et must, når det kommer til fighting stick, da man for alt i verden vil undgå forsinkelser - også kaldet "latency" - et problem som mange fighting spil desværre lider af, når man spiller dem online. Ledningen til dette stick er 4 meter lang og er et helt normalt USB-kabel - som i øvrigt kan fjernes og gemmes inde i selve sticket, når man har brug for at transportere det.

Netop muligheden for at åbne sticket er ganske genial. Man åbner det ved at trykke på en knap på forsiden af sticket. Placeringen af denne knap kunne nok have været bedre, da den sidder lige midt i. Når man har åbnet sticket, så sidder der en lille arm, der sørger for at det forbliver åbent, indtil man altså lukker det igen. Indeni er der rigeligt med plads til at have ledningen, ekstra knapper og andre småting, som man eventuelt kunne tænke sig at have med. Desværre er der ikke plads til at have et helt Xbox 360 spilcover liggende, men man kan smide DVD'en i en plastiklomme og så er der rigeligt med plads. Med toppen af sticket vippet op, er der fri adgang til alle de forskellige komponenter, som dermed kan skiftes både hurtigt og nemt.

At sticket kan åbnes er rigtig smart, men det udgør faktisk også det største problem, som jeg har oplevet med brugen af det. Når toppen skal lukkes ned, så holdes det fast af to små og en større låsemekanisme, men jeg oplevede ofte, at det var svært at få dem til at låse ordentligt fast, hvilket gang på gang resulterede i, at sticket åbnede sig op for mig. Lad os bare sige, at jeg virkelig fik testet, hvor hårdfør kassen egentlig er i mine forsøg på at få det ordentligt lukket. Igen håber og tror jeg på, at det er noget, som Razer får løst inden de rent faktisk sætter sticket til salg.

Til sidst synes jeg, at jeg vil nævne, at der rent faktisk er mulighed for selv at udskifte baggrunden på sticket. Dette er lidt mere besværligt og kræver, at man løsner 6 små skruer på undersiden af fronten. Derefter kan man så bare smide den baggrund på, som man selv har designet - eller man kunne måske forestille sig, at Razer kunne finde på at sælge alternative baggrunde, eksempelvis med forskellige spiltemaer.

Razer Atrox Fight Stick picture

Uden at jeg personligt er verdens hårdeste indenfor fighting genren, så synes jeg, at stikket virker rigtigt fornuftigt. Razers tilgang til udviklingen af det, hvor man har inddraget en række virkelig dygtige profiler fra fighting communitiet, kunne mange andre firmaer uden tvivl godt få en masse ud af, hvis de valgte at gøre det på samme måde.

Der er desværre ikke nogen officiel udmelding fra Razer om, hvornår de forventer at den endelige udgave af deres fighting stick udkommer, men vi følger naturligvis med og fortæller, når der sker noget på den front.

Opdatering:
I dag, den 16. maj 2013, er der netop kommet yderligere oplysninger om at man vil kunne forudbestille fight-sticket, som i øvrigt har fået navnet Atrox, fra den 21. maj via Razerzone.com og at det vil være tilgængeligt i hele verden fra juni. Prisen er 1599 kroner.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support