Q&A med Microsoft Danmark om Xbox One

Skrevet af: Morten Skou - 13. oktober 2013 - kl. 10:58
Del denne artikel:
0 0


Der har været mange rygter, misforståelser og uklare udmeldinger fra Microsoft omkring hvad vi kan forvente os af Xbox One her i Danmark. Derfor gav vi vores brugere mulighed for at stille de spørgsmål som de havde, og så har vi fået Microsoft Danmark til at give os svarene.

Spørgsmålene og de respektive svar som du kan læse herunder, er opdelt i to forskellige kategorier: Generelle spørgsmål vedrørende Xbox One, og spørgsmål vedrørende import af en Xbox One fra eksempelvis Tyskland.

Vi starter ud med de generelle spørgsmål:

Spørgsmål generelt vedrørende Xbox One


Hvis jeg bruger mit gamertag på Xbox One, vil jeg så også kunne bruge det på Xbox 360 uden at skulle recover det hver gang? Vil jeg eventuelt bare kunne sætte en USB-stick fra Xbox 360 over i Xbox One med mit gamertag på , ligesom vi kan fra en Xbox 360 til en anden?

Microsoft: Ja det kan du. Profilen kan bruges på tværs ved hjælp af skyen.

Hvornår kommer der en udmelding om TV-funktionaliteten og hvordan den fungerer (og med hvem) her i Danmark?

Microsoft: Netop hvor Xbox One adskiller sig fra andre konsoller, er muligheden for at tilslutte tv signalet. Derfor glæder vi os til at kunne fortælle mere om mulighederne, når vi er tættere på lanceringen i Danmark.

Fortsætter Games with Gold på Xbox One og vil vi kunne forvente noget bedre og nyere spil, ligesom det er tilfældet med PlayStation+ abonnementet?

Microsoft: Vi er i denne tid ved at lægge sidste hånd på Games With Gold og glæder os til at kunne give mere information omkring programmet.

Når man har lavet en pre-order på Xbox One i Danmark hos Microsoft Store, inden forsinkelsen blev annonceret, får man så både det endnu ikke annoncerede spil SAMT FIFA 14 med?

Microsoft: Nej. Lige nu er FIFA 14 kun tilgængelig i de lande som får konsollen i 2013. Vi lover dog at man i Danmark får 2 spil med, hvis man pre-order (begrænset antal – spørg hos forhandleren).

I forbindelse med udskydelsen af Xbox One i Danmark og andre lande, så var et af argumenterne at Microsoft havde brug for mere tid til at ”build partnerships to bring apps and meaningful local content to each country”. Det lyder meget lovende, men kan Microsoft Danmark løfte noget af sløret for hvad vi som danskere kan forvente os af disse partnerskaber? Taler vi om ”native”-apps med f.eks Viasat Play, HBO Nordic, Spotify, DR TV, TV 2 Sputnik?

Microsoft: Det er klart at Xbox One skal tilpasses hvert marked. Og det er vores klare ambition at vi giver danskerne en dansk oplevelse på Xbox One.

Hvordan synes Microsoft Danmark selv at lanceringen af den nye Xbox One er gået? Hvad synes I om at den bliver udskudt her i landet?

Microsoft: Vi er naturligvis på danske Xbox fans vegne kede af at måtte udskyde Xbox One i Danmark og den forvirring der har været omkring lanceringen. Men lad det være sikkert at vi stadig mener vi det stærkeste line-up af spil, online muligheder, den nye version af Kinect og derfor glæder vi os til at kunne lancere Xbox One i Danmark.

Spørgsmål omkring Xbox One købt i andre lande end Danmark før launch i Danmark:Kan jeg bruge et dansk kreditkort med en Xbox One købt i Tyskland før udgivelsen i Danmark – og hvordan vil det fungere på samme Xbox One, efter udgivelsen i Danmark?

Microsoft: Nej. Kreditkortet skal stemme overens med Xbox One’s locale. Med andre ord vil det sige at faktureringsadressen skal matche det land som konsollen er sat op til. Og da Danmark fra start ikke vil være et af de lande, skal man være i besiddelse af et kreditkort fra et af lanceringslandene. Men, vi er netop gået over til Xbox Værdikort – i stedet for Microsoft Points. Det betyder at det er muligt at indløse disse. Husk dog på at det land som ens Microsoft Account (læs: Xbox Live konto) er sat op til, skal matche den valuta som man køber. Det betyder fx at har du en dansk Microsoft Account kan du kun indløse DKK mens du med en UK Microsoft Account skal købe GBP osv.

Når konsollen er tilgængelig i Danmark vil man kunne ændre locale til ”Dansk”, hvorved man kan tilknytte et dansk kreditkort.

Kan jeg bruge mit eksisterende gamertag fra Xbox 360 med en Xbox One der er købt i Tyskland? Vil det eventuelt kræve at jeg laver ændringer til min adresse eller lignende før det vil virke og vil det give problemer når Xbox One så udkommer her i Danmark og jeg gerne vil have lavet min profil tilbage til Dansk?

Microsoft: Ja det kan du. Det kræver ingen ændringer da Xbox One ikke er regionslåst.

Det er annonceret at et gamertag fra Xbox 360 med Xbox Live guld, også vil virke på Xbox One med samme guld-abonnement. Vil det også gælde / virke hvis jeg har købt en Xbox One i Tyskland / England før udgivelsen i Danmark?

Microsoft: Ja det vil det. Du kan logge ind med et dansk Microsoft Account / gamertag.

Vil Xbox Live virke når jeg er i Danmark, hvis jeg køber en Xbox One i Tyskland?

Microsoft: Ja. Xbox One er ikke regionslåst, så du kan logge ind og spille online, selv med et dansk Microsoft Account (Xbox Live konto)

På en Xbox One købt i Tyskland, hvilke begrænsninger vil der så være i forbindelse med brugen af Xbox Live markedspladsen?

Microsoft: Markedspladsen varierer på tværs. Nogle titler (både film og spil) er ikke tilgængelig i Tyskland. Men Xbox Live baserer sig på din Microsoft Kontos ”landeopsætning”

Er der nogen garanti for, at Xbox One kommer i starten af 2014, eller kan vi risikere at den bliver udsat til slutningen af året her i Danmark?

Microsoft: Vi har ikke nogen officiel dato klar endnu. Så snart vi har deler vi naturligvis informationen.

Hvis man forudbestiller Xbox One i Danmark, får man så stadigvæk Day One edition selv om Xbox One først udkommer senere her i Danmark?

Microsoft: Ja du vil få en Xbox One Day One Edition – indeholdende 2 spil, som en taknemmelighedserklæring på at du beholdte din pre-order. Men som med alle Day One Editions er det så længe lager haves. Forhør derfor hos den enkelte forhandler.

Hvis man køber en Xbox One i Tyskland eller England, vil den så kunne fungere præcis som en Xbox One købt i Danmark, efter at den officielt er udkommet her hjemme?

Microsoft: Ja det vil være muligt at opdatere importerede konsoller og indstille dem til dansk efterfølgende.


Vi håber at ovenstående spørgsmål og svar, som vores brugere i øvrigt selv har været med til at stille til Microsoft, er med til at give jer svar på de spørgsmål som I måtte have omkring Xbox One.

Sidder du og brænder inde med et spørgsmål, som ikke er blevet besvaret i artiklen herover, så tøv endelig ikke med at skrive det som en kommentar herunder - så vil vi prøve at få dem besvaret.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support