MLG Pro Circuit Controller

Skrevet af: Morten Skou - 24. april 2012 - kl. 19:47
Del denne artikel:
0 0
Vi har fået fingrene i en af de kommende MLG Pro Circuit Controllere, der er kommet til verden i et samarbejde mellem MLG og MadCatz. MadCatz har efterhånden fået udvidet deres repertoire fra at lave tilbehør i den billige ende til nu også at omfatte high-end kvalitetstilbehør som eksempelvis Tritton headsets, forskellige guitarer til Rockband, Rat og så selvfølgelig denne controller.

Mange Xbox-gamere vil uden tvivl give mig ret i, at den helt normale Xbox 360-controller fra Microsoft faktisk er ganske god, og selv om jeg efterhånden har prøvet en række forskellige controllere til Xboxen, så bliver jeg ved med at vende tilbage til at bruge den originale – enten med ledning eller uden. Hvad skal en producent af hardware så gøre, hvis de gerne vil kunne konkurrere med den officielle controller, som endda ligger i et fornuftigt prisleje? MadCatz mener, at svaret ligger i muligheden for individuelt at kunne tilpasse den fysiske opsætning af controlleren, så den lige præcis passer til dig som spiller.

Indhold i pakken:
- Pro Circuit Controller Body
- 3-Piece Pro Circuit Controller Faceplate Kit (blanke)
- 3-Piece Pro Circuit Controller Faceplate Kit (matte)
- Pro Circuit Controller L-Shaped Door
- Pro Circuit Controller Weighted Door
- 2x 35g Weight Cartridges
- 2x ProX Analog Stick Modules
- ProX D-Pad Module
- 2x ProP Analog Stick Modules
- ProP D-Pad Module
- Headset Adapter
- ProCable (3m)
- ProCase

Lige fra man får pakken, som indeholder Pro Circuit controlleren, i hånden, får man indtrykket af, at det her er et stykke lækkert hardware, hvor der også er tænkt over de små ting, som lige kan gøre det til en endnu mere lækker oplevelse. MLG Pro Citcuit controlleren kommer i en stor kasse, og når man åbner den, ligger alle de forskellige dele til controlleren fint udstillet i et lag i hver del af kassen. Pakken indeholder foruden controlleren og de ting, man kan bruge til at individualisere den med, en lille taske, som man kan opbevare controlleren i.

Der er mange forskellige muligheder for at tilpasse controlleren, sådan som du vil have den. Helt generelt er der to versioner af hver eneste komponent – eksempelvis er der to forskellige d-pad typer og to forskellige thumbsticks. Man kan placere disse komponenter som man vil på controlleren, så hvis man eksempelvis hellere vil have en controller, der minder om den fra en PlayStation 3, så kan man sætte to thumbsticks i bunden og flytte d-paden op i venstre hjørne. Derudover er der mulighed for at skifte faceplaten på controlleren og på den måde skifte imellem en mat eller en skinnende controller – den sidstnævnte giver selvsagt flere fedtfingre. Der er ikke mulighed for at ændre på placeringen af de forskellige funktionsknapper (blå, grøn, rød, gul) eller knapperne, som sidder på bagsiden af controlleren.

De to små medfølgende vægte, som sættes bag på controlleren, kan hver give en forøgelse af controllerens vægt på 35 gram, det vil sige, at den altså kan udvides med op til 70 gram i alt. Vægtene sættes i en lille holder, som nemt sættes på controlleren – ønsker man ikke at bruge de ekstra vægte, så er der et lille stykke plastik med, som kan dække hullet på bagsiden i stedet.

Muligheden for at indstille, hvor ”bløde” de analog-sticks skal være, som vi f.eks. tidligere har set på Razor Onza Tournament Edition-controlleren, har MadCatz desværre valgt ikke at have med. Til gengæld har MadCatz gjort meget ud af at lave dem så perfekte som muligt, og de garanterer nærmest, at man ikke vil opleve såkaldte ”slow turns” med dem – om det er noget, der normalt er et stort problem, må jeg erkende ikke er noget, jeg har lagt mærke til med den normale Xbox 360-controller, antaget at den selvfølgelig ikke er helt slidt ned.

Personligt har jeg nu spillet i et stykke tid med en opsætning, hvor det eneste jeg har skiftet ud er den højre analogstick, som nu har en buet form i stedet for den, som vi kender fra Xbox 360 med de fire små prikker i. Jeg har også fravalgt at bruge de ekstra vægte – selv om de giver lidt ekstra tyngde til controlleren, hvilket egentlig også var ganske rart engang imellem. Selv om jeg selvfølgelig har prøvet flere forskellige kombinationer, så passer den normale opsætning med placeringen af de to analog-sticks mig rimelig godt, og jeg tror, at det er sådan de fleste gamere vil ende med at have den.

Er man ikke helt tilfreds med det udstyr, som er med i pakken, eller skulle man være uheldig, at noget af det bliver slidt ned, så er det muligt at købe de enkelte komponenter, som eksempelvis thumbsticks, en kortere ledning eller ”spacer kits” hos GameShark, der er den officielle forhandler af controlleren. På MadCatz hjemmeside kan man også se controlleren iklædt et hav af forskelligfarvede faceplates, så det er muligvis også noget, der er på vej.

Når man ellers er færdig med at lege rundt med de forskellige opsætningsmoduler, så er MLG Pro Circuit controlleren en rigtig fed controller at spille med. Den ligger rigtig godt i hånden og fungerer egentlig bare som den skal. Dog er det irriterende, at man ikke kan bruge ”Guide”-knappen på controlleren til at tænde for sin Xbox 360 med – og jeg oplever ofte, at controlleren ikke tænder samtidig med Xboxen, og at jeg derfor skal tage kablet ud af controlleren og sætte det i igen.

En anden mangel, som controlleren har, er, at det ikke er muligt at sætte stikket fra de fleste headsets i den – i stedet skal man forbinde det medfølgende forlængerkabel imellem controlleren og headsettet, hvilket som oftest vil resultere i, at man har plastikdimsen fra headsettet hængende ved siden af controlleren. Det er egentlig sjovt, at de ikke har tænkt over netop dette, da de designede den, de laver trods alt selv de super fede Tritton headsets, som gør brug af netop denne forbindelsestype.

Synes man at ovenstående lyder rigtig godt, så skal man være klar til at punge godt ud for den, prisen ligger nemlig i England på 89,99 pund, svarende til godt og vel 800 danske kroner, så er den vist også betalt. Det kræver selvfølgelig, at man kan se bort fra de enkelte mangler og skavanker, som jeg har nævnt. Men controlleren er rigtig fed at spille med, og den har faktisk været min primære controller lige siden jeg fik den ind af døren til test.

Du kan læse mere om MLG Pro Circuit Controlleren på MadCatz officielle hjemmeside.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support