Interview med Doug Lombardi

Skrevet af: Jakob Tofte - 6. juli 2009 - kl. 13:14
Del denne artikel:
0 0
Vi havde chancen for at sidde ned i ti minutter med marketingsdirektøren i Valve, Doug Lombardi, og tale lidt om løst og fast, i forbindelse med det kommende Left 4 Dead 2.


XBL: Det vi ser her i dag minder meget om et udbygget Left 4 Dead 1. Er alle de løfter, I havde givet brugerne om indhold til Left 4 Dead 1 nu glemt?

DL: Jeg tror, at da vi annoncerede Left 4 Dead 2 på E3, var der en del mennesker, der tolkede det som at vi nu vil droppe supporten til Left 4 Dead 1, men det er bare ikke tilfældet. Hos Valve har vi en masse taltentfulde folk, der arbejder med en masse forskellige ting, og bare fordi der er noget, der hedder Left 4 Dead 2, betyder det ikke, at der ingen folk er tilbage til at arbejde på Left 4 Dead 1. E3 er stedet, hvor du annoncerer nye titler, så derfor blev det annonceret på dette tidspunkt. Jeg tror som tiden går, at der vil komme mere indhold til Left 4 Dead 1, og meget mere indhold til Left 4 Dead 2. Også en masse indhold, som vi slet ikke har talt om endnu. Så jeg vil med al ære og respekt anmode folk om at vente med deres endelige dom til vi rent faktisk har fået lov til at vise, hvad vi har af planer, samt vise, at vi også kan levere de ting, vi har lovet.


XBL: Er ”The Parish” jeres bedste eksempel på. hvad Left 4 Dead 2 kan bidrage med?

DL: Det I ser i ”The Parish” er bare små stumper fra E3-annonceringen. I ser en af i hvert fald tre nye bossmonstre, I ser to af i hvert fald 10 nye nærkampsvåben, I spiller en af fem nye kampagner og en af fire spilfunktioner, så det er kun en lille bid af, hvad det endelige produkt vil kunne tilbyde.


XBL: Man kan vel godt tillade sig at antage ud fra jeres markedsføring, at i mener, at Left 4 Dead 2 bliver et bedre spil?

DL: Ja, vi ville ikke lave det, hvis vi ikke mente, at det bliver et bedre spil.


XBL: Hvorfor skulle jeg så som spiller fortsætte med at spille etteren, hvis Left 4 Dead 2 er et bedre spil?

DL: Vi vil gerne med vores produktioner give brugerne valgmuligheder. Som eksempel kan jeg nævne, at da vi med Counterstrike bevægede os fra 1.6 til Source, var der mange spillere, der holdt fast i 1.6 selvom Source var nyere og fra et teknisk standpunkt også bedre. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Der vil måske være spillere, der fortsat vil være gladest for Left 4 Dead 1, og der vil være spillere, der foretrækker Left 4 Dead 2. Vores mål er, at folk selv kan træffe det valg.


XBL: Så hvad er den primære årsag til, at vi nu spiller ”The Parish” som Left 4 Dead 2 og ikke som en ekstrapakke til Left 4 Dead 1? Hvor besluttede I jer for at lave Left 4 Dead 2?

DL: Vi havde en række ting, vi smed op på en brainstormingtavle, som var ting vi ønskede at lave med spillet. Det var baseret på vores egne tanker og ideer, samt på tilbagemeldinger fra spillere og presse. For Valve handler det om at tage tingene indefra. Vi er ikke et finansieret selskab, som skal opfylde årlige målkrav. Vi var utrolig heldige med salgstallene på vores seneste titler, så vi er i den heldige situation, at vi kan lave, hvad vi har lyst til, og vi kan levere det når vi føler at det er færdigt. Så for os var der en række nøglepunkter, for eksempel AI Director 2.0, fortælle en historie, tage spilleren til forskellige steder i USA, skabe nye monstre. Det føltes alt i alt som en efterfølger for os. Derudover var der andre ting såsom at lancere de øvrige versus-funktioner og lancere survival-funktionen. Det føltes som ekstramateriale for os. Så det handlede i bund og grund for os om at kortlægge alle de ting, vi ønskede at lave, og efterfølgende finde ud af, hvordan vi på bedste vis fik de ting ud til kunderne.


XBL: Når man tænker på den korte periode imellem udgivelsen af Left 4 Dead 1 og denne demo af ”The Parish”, så må I næsten have været i gang med uviklingen allerede inden I udgav Left 4 Dead 1?

DL: Nej, vi begyndte faktisk umiddelbart efter udgivelsen af Left 4 Dead 1. Vi er et større udviklerteam nu, og AI Director 2.0 hjælper til, at det er meget hurtigere at få tingene op at køre, end det var tidligere.


XBL: Det er meget imponerende at se måden, hvorpå I har håndteret videreudviklingen af Team Fortress 2, som nu nærmest er et helt andet spil end det var da det udkom, takket være ekstramateriale og videreudvikling. Hvorfor gør I ikke noget lignende med Left 4 Dead 1?

DL: Primært fordi det er et andet spil. For at nævne den primære årsag, så er Team Fortress 2 udelukkende multiplayer.


XBL: Nu har vi fået et lille glimt af de fire nye karakterer, som spillerne vil komme til at følge i Left 4 Dead 2. Kan du allerede nu mere specifict fortælle lidt om, hvorfor netop de fire karakterer er valgt? Hvilke tanker lå der bag?

DL: Ja. For det første, så ønskede vi igen, ligesom i Left 4 Dead 1, at skabe fire karakterer, der var forskellige. Ingen gider spille med fire karakterer, der er komplet ens. Forskellige karakterer appellerer til forskellige spillere, og alle har deres favorit. Indtil nu ser det ud til, at Coach er manges favorit, men forhåbentlig vil folk med tid finde charmen ved de andre tre også. I Left 4 Dead 1 var mange glade for Zoe, og bevægede sig senere hen imod Francis, i takt med at folk fik øjnene op for hans sjove dialog og alle de ting han hader. Så det var det første vi kiggede på. At finde fire personer, som var så forskellige, at alle kunne have en favorit. For det andet ønskede vi at skabe en ujævn gruppe. En gruppe af personer, som normalt aldrig ville blive venner, men som er blevet tvunget til at være venner på grund af begivenhedernes gang. De er knyttet tæt til hinanden, udelukkende fordi, de er de eneste, som ikke er zombier. Du har pigen fra Nordøst, som hænger ud med mekanikeren fra Sydstaterne. Hun hader Sydstaterne, og alt, hvad de repræsenterer. Hun er der kun på grund af sit job, og ville normalt aldrig komme til at have noget som helst at gøre med mekanikeren. Så har vi Nick, som bare er typen, der er lidt svær at stole på, og Coach, som er den store bamse, og lokale træner fra en skole. Dertil kommer deres udseende, hvor det var vigtigt at sørge for, at de er synlige, og ikke bliver blandet sammen med zombierne. Her har vi gjort brug af stærke farver, der står i kontrast til de grå og triste farver, som zombierne bærer. Vi gjorde det allerede i Left 4 Dead 1, men har skruet ekstra op for farverne i Left 4 Dead 2. Et eksempel er Coach\'s jakke, som du umuligt kan overse (skrigende mintgrøn red.).


XBL: Vil I snart begynde at præsentere kunderne for karaktererne i jeres markedsføring af Left 4 Dead 2?

DL: Ja, vi begynder snart at lancere videoer løbende, hvor folk kan møde de forskellige karakterer, på samme måde som vi gjorde det med Team Fortress 2. Vi begynder med ”Meet the survivors”, men det kunne også være sjovt at lave ”Meet the zombies”, så det er helt sikkert noget folk kan forvente hen over efteråret.


XBL: Afslutningsvis, et af de få, men tungtvejende, kritikpunkter, folk havde til Left 4 Dead 1 var manglen på et rangsystem i onlinedelen. Har I taget notits af den kritik, og kan vi forvente et rangsystem i Left 4 Dead 2?

DL: Ja, helt sikkert. Elementer såsom rangsystem og understøttelse af competitive play, er ting vi i høj grad har taget til os og indset, vi er nødt til at arbejde på.

Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support