Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus

Skrevet af: Morten Skou - 20. april 2013 - kl. 16:39
Del denne artikel:
0 0
De sidste par år er det gået hen og blevet mere og mere populært at optage gameplay-videoer fra sine favoritspil, og derefter dele dem på onlineservices som eksempelvis YouTube, så resten af verden kan se med. Hauppauge var iblandt de første, der gjorde det muligt på en nem måde - og til en rimelig pris - at optage direkte fra spillekonsollerne i HD-kvalitet med deres Hauppauge HD PVR.

Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus
Nu er Hauppauge så igen på banen med en ny udgave af den tidligere nævnte optager, nemlig en Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus, hvor enheden blandt andet er blevet udstyret med HDMI ind- og udgange og ligeledes en opgraderet softwarepakke, der både indeholder mulighed for at optage i kvalitet op til 1080p, redigere og ikke mindst streame gameplay online.

Pakken indeholder:
- Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus
- Ekstern strømforsyning
- USB kabel (2.7 meter)
- 2 HDMI kabler
- PlayStation 3 komponent A/V-kabel
- Hauppauge A/V komponent adapter
- Software på CD-rom
- Quick installation guide

Krav til din computer:
- PC med 3.0 GHz single core eller 2.0 GHz multi-core processor
- Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Mac.
- 1 GB RAM
- Grafikkort med mindst 256MB hukommelse
- Lydkort
- 220 MB plads

Det første jeg bemærker, da jeg pakker enheden ud er, at den størrelsesmæssigt er en del mindre end den første Hauppauge HD PVR, som vi har et par stykker af på Xboxlife redaktionen, og selv om den ikke er helt så lille, som et par af konkurrenterne, så er det godt at se, at de er gået i den rigtige retning. Selve tilslutningen af enheden er ganske ligeud af landevejen; hvis man vil bruge den sammen med sin Xbox 360, så er det bare at slutte HDMI stikkene til, sætte strømforsyningen i stikkontakten, og så er man ellers ved at være kørende.

Hvis man vil optage fra PlayStation 3, så kan man ikke bruge HDMI fra konsollen og op til boksen, da spil på PlayStation 3 er beskyttet af HDCP beskyttelsen, som umuliggør, at man kan optage signalet. I stedet skal man bruge det medfølgende komponent-kabel og den tilhørende adapter.

Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus

Det gode ved, at der er en ekstern strømforsyning med enheden er naturligvis, at det så ikke er nødvendigt, at man har sin computer tændt, bare fordi man skal spille. Der skal dog sættes en PC til første gang, og hvis strømmen ryger, så glemmer boksen desværre, at den har passthrough-mulighed, og så er det nødvendigt at tænde PC'en igen for at få den til at virke. Enheden er også udstyret med en enkelt knap øverst - denne gør, at man kan starte og stoppe optagelser ved blot at trykke på knappen i stedet for at gøre det fra PC'en. Men eftersom USB-kablet, der følger med, ikke er voldsomt langt, så er det mit gæt, at de fleste næppe kommer til at bruge denne knap, men i stedet starter/stopper via computeren. De skulle i stedet have brugt den omtalte knap som en egentlig tænd/slukknap på enheden, for sådan en er der desværre ikke, og den slukker derfor først, når man slukker for PC'en, hvilket virker lidt tumpet.

Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus billede

Selve hardwaren giver indtryk af at være lavet i en ganske god kvalitet, og selv efter at have streamet i 6-7 timer i træk, blev den ikke varm udover det, man kunne forvente.

Softwaren
Når man har tilsluttet boksen, så er det sidste man mangler bare lige at installere den medfølgende software, som også kan hentes på nettet. Indtil for få dage siden har dette været sted, hvor Mac-ejere har måttet kigge på deres nyindkøbte enhed med tårer i øjnene - der var nemlig ikke noget gratis software fra Hauppauge, der understøttede Mac. I stedet måtte man ud og smide omkring $ 30 efter noget 3. parts software, som så kunne bruges til formålet. Nu har Hauppauge dog heldigvis indset fejlen og har lavet en aftale med HDPVRCapture.com, så folk med en HD PVR 2 Gaming Edition kan hente Mac-softwaren ganske gratis. Softwaren til Mac er ganske udmærket, men det er vigtigt at påpege, at det ikke giver mulighed for at streame online direkte via softwaren. Resten af denne anmeldelse vil vi fokusere på PC softwaren, som følger med.

Når man starter ArcSoft Showbiz-softwaren op på sin computer, så finder det automatisk ud af, hvilken opløsning man kører på konsollen og retter til derefter. Desværre var de første par optagelser, som jeg lavede i 1080p, af så dårlig kvalitet med standardindstillingerne, at man skulle tro, at det var løgn. Efter at have rodet med indstillingerne, blev det dog væsentligt bedre, og det er dermed på linje med, hvad man ellers ser rundt omkring i forskellige gameplay-videoer. Der kan optages i tre forskellige formater, nemlig AVCHD (.m2ts og .ts) og MPEG4 (.mp4).

Værd at bemærke er det, at Hauppauge HD PVR 2 GE Plus selvfølgelig understøtter de mest gængse opløsninger, alt lige fra 480p til 720p og op til 1080p. Vælger man at optage i 1080p, vil antallet af frames per sekund være 25 ved 1080p/50 og 30 ved 1080p/60. 720p opløsningen, som for det meste vil være ganske fint. YouTube understøtter dog op til 60 og det er egentlig 720p, som jeg primært selv er endt ud med at optage på. Der er mulighed for at rode med et hav af andre indstillinger, som det nok er de færreste der tør at ændre på, men muligheden er der.

En af de meget ærgerlige ting ved den software, der følger med, er, at den reelt består af tre forskellige programmer; et program (ArcSoft ShowBiz) som man bruger til at optage og lave mindre form for redigering, et program til at streame online med (Hauppauge StreamEez), og et program der sørger for, at man kan få sat et vandmærke på de optagelser, man laver i et af de to andre programmer (Hauppauge Personal Logo inserter). Denne adskillelse af programmerne betyder blandt andet, at du ikke kan optage eller tage screenshots samtidig med, at du streamer online.

Hauppauge StreamEez, der som sagt bruges til at streame eksempelvis gameplay online, fungerer med henholdsvis Twitch.tv og Ustream. Der er forskellige standardprofiler, som du kan bruge, når du skal streame, men de viste sig ikke at være særlig gode og gav et lidt mudret og pixeleret billede af det, jeg streamede. Det tog mig et stykke tid at få kvaliteten af min streaming til at se godt ud, da det at oprette nye profiler til streamingen lige kræver, at man bruger noget tid på at sætte sig ind i tingene, hvis man altså ikke bare prøver sig frem. Med det sagt, så kørte onlinestreamingen faktisk ganske udmærket, da jeg kom over de første små bump.

Softwaren minder mest af alt om noget, der er blevet hastet igennem, og alene en ting som brugerinterfacet på de i alt tre forskellige programmer, er så forskellige, som de overhovedet kunne være. Brugervenligheden kunne utvivlsomt også godt trænge til at få et ordentligt spark i den rigtige retning. Hastigheden er desværre også langsom, det kan tage op til 4-5 sekunder, før den optager det man er i gang med - og det samme gælder, når man vil starte eller stoppe sin onlinestreaming.

Derudover så savnede jeg lidt nogle forskellige muligheder, som eksempelvis at navngive de film, som man optager, i stedet får de bare et timestamp - det kan jo være lidt svært at identificere den rigtige film, hvis man har optaget en masse videoer lige i træk. Men når alt kommer til alt, og man ellers har fået konfigureret softwaren, så er det for det meste bare start og stop-knappen som man kommer til at bruge.

Nyt software på vej
At jeg siger, at det er blevet hastet igennem, hænger også lidt sammen med, at jeg nu ved, at Hauppauge rent faktisk er på vej med et nyt stykke software, som samler alle de tre førnævnte programmer i et og samme program kaldet Hauppauge Capture. Man kan i øjeblikket hente en såkaldt "preview" udgave af det på Hauppauges hjemmeside, men der er tale om en meget tidlig version af det, som det desværre ikke lykkedes mig at få til at køre på min PC. Men alt i alt virker det som den mest fornuftige løsning, at de samler det hele i et program, frem for at man skal have flere forskellige.

Virkelig dårlig support
Selv om Hauppauge HD PVR2 GE Plus rent faktisk er et ganske udmærket produkt, så er der en enkelt ting mere, som jeg synes du skal være opmærksom på, hvis du vælger at investere i det, nemlig deres support. Jeg har flere gange været i kontakt med deres support - de første mange forsøg svarede de slet ikke på vores henvendelser. I den omtalte situation sad vi med en defekt Hauppauge HD PVR - men det endte ganske enkelt med, at jeg opgav og måtte smide enheden ud, da den jo var defekt.

Da jeg så fik chancen for at skrive denne anmeldelse, tænkte jeg, at det var et forsøg værd at se, om supporten også havde fået et trin i den rigtige retning, ligesom det jo er tilfældet med både hardwaren og softwaren. Desværre viste det sig ikke at være tilfældet, da supporteren først påstod, at de "aldrig havde hørt om fejlen før" - dette til trods for, at der er mange, der har skrevet om den på nettet. Til sidst blev jeg viftet af med svaret:

"Unfortunately the problem you are describing is not repairable. Your only option would be, is to purchase a replacement."- hvilket på godt dansk betyder, at Hauppauge ikke gider hjælpe dig, og den eneste mulighed er at købe en ny. Dette svar faldt i øvrigt uden at supporteren på noget tidspunkt har fået at vide, hvor gammel enheden er eller andre detaljer, der kunne afsløre, om den stadig var dækket af fabriksgarantien. Jeg har i forbindelse med anmeldelsen gjort opmærksom på min oplevelse med deres support og håber, at vi får et svar fra Hauppauge omkring det på et tidspunkt, i så fald vil jeg naturligvis opdatere anmeldelsen.


Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus tilslutningVælger man at se bort fra supporten og den, indtil videre, lidt kedelige - men trodsalt funktionelle softwarepakke, så er selve Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus faktisk et ganske fornuftigt produkt, som nok bliver endnu bedre, når softwaren ellers bliver mere tidssvarende. Den gør hvad man kunne forvente - og kvaliteten af optagelser såvel som streamingen er rigtig flot.

Du kan købe Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus her.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support