Alt om den nye Xbox 360 Slim

Skrevet af: Morten Skou - 20. juni 2010 - kl. 19:04
Del denne artikel:
0 0
I løbet af de sidste par år har der flere gange op til elektronikmessen i LA, E3, været rygter om, at Microsoft var på vej med en ny og tyndere udgave af Xbox 360 konsollen. Desværre var der udelukkende tale om rygter, lige indtil E3 i år, hvor Microsoft endelig løftede sløret for deres nye konsol.

\"Xbox

Allerede ved første øjekast spotter man forskellen på den nye Xbox 360 \"slim\" og den gamle Xbox 360. For det første er den blevet en hel del lavere, og for det andet skinner den nu flot med sin nye blanke sorte overflade, som med garanti vil forevige dine chips-fedtede fingre rundt omkring på Xboxen.

Forsiden af Xboxen er blevet ændret en smule, tydeligvis med lidt inspiration fra PlayStation 3 konsollen, der er nemlig kommet berørelsesfølsomme knapper. Tænd og sluk-knappen samt controller forbindelsesindikatorerne ligner meget sig selv, dog med den forskel, at de nu kun kan blinke grønt. Dermed er den kendte RROD fejl udelukket i sin nuværende form for altid - dog er det vigtigt at nævne, at det er yderst tvivlsomt, at den nye Xbox overhovedet skulle kunne komme ud for det samme RROD problem på grund af den nye opbygning med en fælles CPU og grafisk CPU i en og samlet chip. Ligesom på den første Xbox 360 finder man to USB-porte på forsiden.

På bagsiden af den nye Xbox 360 finder man også en række forbedringer; der er endelig blevet plads til et optical out, så man ikke længere skal have en dongle hængende for at kunne få digital lyd, og så er der nu tre USB-porte i stedet for en samt en ekstra port til Microsoft\'s kommende Kinect produkt.

\"Xbox

Den nye Xbox 360 har indbygget WI-FI support i den hurtigste nuværende standard (802.11n). Dem, der har skilt Xboxen ad, har fundet ud af, at det trådløse netværkskort egentlig bare er forbundet til en intern USB-port, hvilket åbner op for spekulationer omkring en billigere udgave af konsollen uden indbygget WI-FI.

Som standard kommer den nye Xbox 360 med 250GB harddisk. Harddisken er denne gang gemt godt af vejen inden i Xboxen, men den kan relativt nemt tages ud. Desværre er designet af harddisken stadigvæk noget, som Microsoft selv har fundet på - så det er altså ikke muligt selv at opgradere harddisken til en større udgave med Microsoft\'s gode vilje. Harddisken er i øvrigt en Hitachi, og den kører med samme hastighed, som den vi allerede kender, nemlig 5400 RPM. Det er lidt trist, at Microsoft ikke har benyttet muligheden for at opgradere til en hurtigere harddisk, da dette med stor sandsynlighed kunne være med til at optimere hastigheden, som et spil bliver indlæst med. Eftersom den nye Xbox 360 gør brug af denne nye harddisk, er det ikke muligt at anvende en harddisk fra en af de forrige Xbox 360 konsoller i den nye Xbox 360.

Det memory card, som man hidtil har skullet bruge for at kunne flytte sit gamertag fra en Xbox 360 til en anden, er ikke længere supporteret. Derimod er det nu nødvendigt at bruge en USB-stick - dette forklarer selvfølgelig også den opdatering, der kom tidligere på året, hvor Microsoft pludselig begyndte at tillade, at man kunne flytte data over på USB.

Strømforsyningen er stadigvæk ekstern, men er blevet en del mindre end den nuværende. Det er ikke muligt at anvende den nye strømforsyning med en gammel Xbox 360, dels på grund af det åbenlyse problem med, at stikket er anderledes, men ganske enkelt fordi den ikke sender mere end 135W videre, hvilket ikke engang vil kunne fyre op under den nyeste af de gamle Xbox 360 modeller. Selvsagt er strømforbruget dermed også blevet en del mindre. Hvis man skal sammenligne med den første udgave, der kom af Xbox 360, så brugte den 155.7W, når den stod idle på dashboardet, den nye bruger kun 70.4W. Den sidste \"Jasper\" udgave af Xbox 360 lå på 93.7W. Når Xboxen er slukket, bruger den som bekendt også en smule strøm - dette forbrug er også gået fra sit højeste på 2.8W til 0.6W i den nye Xbox 360. Dermed overholder den nye Xbox 360 konsol også det nye EU-direktiv, der siger, at et stykke elektronik ikke må anvende over 1W i standby/slukket tilstand. Det er alligevel en pæn forskel, der er på strømforbruget, og det er helt sikkert noget, som Microsoft har forsøgt at gøre noget seriøst ved.

\"Xbox


En af de andre ting, som Xboxen igennem tiderne har fået enormt meget kritik for, er den kærlige larm, som den udskiller - både når den ikke laver noget men endnu værre, når den rent faktisk står og kører på en DVD. Dette hævder Microsoft også at have gjort noget ved, men i en sammenligning, som Anandtech har lavet, er der tale om 3-5dB i forskel, når maskinen ikke laver noget. En af de store forskelle, som er med til at sænke lydniveauet, er, at der nu kun er en stor aktiv køler i stedet for de to små, som der var i den forrige udgave. Desværre laver DVD-drevet stadigvæk cirka lige så meget larm, som vi kender det fra den nuværende Xbox 360, og diskene bliver stadigvæk smadret, hvis man rykker rundt på Xboxen, imens disken kører rundt. Heldigvis blev der jo for et stykke tid siden åbnet op for, at man kan installere spillene på harddisken, og dermed bliver man kun udsat for larmen, når man installerer spillet samt ved opstart af hvert spil.

Kinect udkommer som bekendt til efteråret, og hvis man påtænker at investere i det, så er der også en fordel i at have en af de nye Xbox 360 stående. Den specielle Kinect-port på bagsiden af Xboxen gør det nemlig muligt at slippe for at bruge en ekstra ekstern strømkilde til selve Kinect kameraet - en ting man er tvunget til, hvis man vil anvende Kinect sammen med en af de \"gamle\" Xboxe.

Den nye Xbox 360 kan allerede nu købes i USA, men hvis man overvejer at gøre det, så er det vigtigt at huske på, at mange af Xbox-spillene er regionslåst, hvilket betyder, at der ikke er nogen garanti for, at du vil kunne spille spil købt i Europa på en konsol købt i USA. Til gengæld skal vi heldigvis ikke vente så længe, før den nye Xbox 360 er ude i Europa, den kommer nemlig allerede den 16. juli her i Danmark - endda til den samme pris, som den nuværende Xbox 360 Elite bliver solgt til. Den forventede pris på den nye kommer til at ligge omkring 1.899 til 1.999 kr., men der er selvfølgelig også flere butikker, der tilbyder at ombytte din nuværende Xbox 360 til en af de nye for en mindre sjat penge og din Xbox.

Om det ud fra ovenstående kan betale sig at opgradere til den nye Xbox 360 her og nu, eller om man bare skal have det overstået, inden Kinect udkommer, må være op til den enkelte. Vigtigt at pointere er det dog, at der ikke vil være nogen forskel på, hvordan de forskellige spil kører på den nye Xbox 360 i forhold til de ældre udgaver.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support