40 ting du (måske) ikke vidste om spil

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 29. december 2012 - kl. 20:43
Del denne artikel:
0 0
Man går måske og tror, at man ved en hel del om spil og om folkene og firmaerne bag. Det gør de fleste af os hardcore gamere nok også, men alligevel findes der en række underlige, morsomme og måske også ligegyldige facts, som man ikke lige vidste.

Vi har samlet 40, ikke helt almindelige, facts om spilindustrien, om spillene og om folkene bag dem – og hvis du kan sige ”Det vidste jeg da godt” til dem alle, så har vi brug for dig som skribent her på Xboxlife.

God fornøjelse.

--------------------

01:
For at kunne skabe de grusomme skabninger i Dead Space, studerede udviklerne hos Visceral Games, fotos af trafikofre og de så hundredvis af skrækfilm, for at få idéer til shock-effekterne i spillet.

--------------------

02:
Der er forskel på den japanske og den amerikanske version af Resident Evil 4. Når Leon bliver dræbt af Mr. Chainsaw, får han i den amerikanske version savet hovedet af, mens han i japanske version får savet noget af hovedet af, så man kan se kraniet og et øjeæble.

--------------------

03:
Spillet Malice var planlagt som en stortitel til Xbox, med sangerinden Gwen Stefani i hovedrollen. Efter flere års forsinkelse blev spillet udgivet som et budgetspil på Xbox og Playstation 2 og dialogen indtalt af Gwen Stefani blev aldrig brugt. Det planlagte No Doubt soundtrack til spillet, blev heller aldrig brugt.

--------------------

04:
Et sekscifret tal (030569) kan ses på Scorpion tanks i Halo, som refererer til fødselsdatoen på spillets art director Marcus R. Lehto. Hans initialer kan også ses på Master Chiefs støvler.

Xboxlife Share!

--------------------

05:
I en tidlig version af ICO, havde pigen Yorda horn i panden og ikke Ico, som i den endelige version. Spillet var egentlig planlagt til udgivelse på Playstation, men udviklingen blev på et tidspunkt stoppet og senere fortsat med fokus på Playstation 2.

--------------------

06:
Hittet Grim Fandango fra LucasArts skulle egentlig have heddet Deeds of the Dead, men navnet blev droppet, fordi LucasArts ville ikke have referencer til døden i titlen – selv om spillet handlede om døden og livet efter døden.

--------------------

07:
Ansigtet til Max i det første Max Payne spil, er en digitaliseret udgave af seriens forfatter, Sam Lake’s ansigt. I Max Payne 2, kom ansigtet fra skuespilleren Timothy Gibbs, der også har optrådt i Sex and the City.

--------------------

08:
Det originale Devil May Cry var egentlig planlagt til at være et nyt spil i Resident Evil serien, men da skaberen af Resident Evil, Shinji Mikami, synes at det lå for langt fra Resident Evils survival horror rødder, overtalte han teamet bag spillet, til at lave deres eget spil.

--------------------

09:
Shenmue 2 til Dreamcast var meget populært i Japan. Sammen med udgivelsen af Shenmue 2 til Xbox, kom der en DVD med alle mellemsekvenserne fra spillet – denne DVD blev endda vist i nogle biografer i Japan.

--------------------

10:
Silent Hill 4 var oprindeligt ikke et Silent Hill spil, men et selvstændigt spil med navnet The Room. Da Silent Hill producer Akira Yamaoka så spillet, bestemte han sig for, at det skulle være en del af Silent Hill serien.

--------------------

11:
I Driver 3 var der en figur iført hawaiiskjorte med navnet Timmy Vermicelli – en parodi på Tommy Vercetti fra Grand Theft Auto: Vice City. Figuren havde røde svømmevinger på armene, et hint til det faktum, at helten i GTA ikke kunne svømme.

Xboxlife Share!

--------------------

12:
Den første Xbox skulle oprindelig have heddet DirectXbox og var designet til at vise hvad Microsofts DirectX teknologi kunne gøre for konsolmarkedet.

--------------------

13:
I den franske version af Final Fantasy IX, blev karakteren Zidanes navn ændret til Djidane, på grund af sammenfaldet med Frankrigs bedste fodboldspiller på det tidspunkt, Zinedine Zidane.

--------------------

14:
På grund af angrebene den 11. september 2001, fjernede Rockstar en figur ved navn Darkel fra Grand Theft Auto 3. Han var en hjemløs fyr, der skulle få spilleren til at plante sprængstoffer på forskellige bygninger i spillet.

--------------------

15:
På en PDA i Doom 3, kan man finde referencer til den engelske sitcom The Office.

--------------------

16:
James Sunderland fra Silent Hill 2, spilles af Guy Cihi, en rig venture capital investor, der blev hyret til jobbet hos Konami, da han dukkede op med hans datter, der skulle til audition på et andet spil.

--------------------

17:
I Call of Duty: Black Ops 2 er der en reference til The Simpsons, da man i Nuclear Power Plant banen Meltdown, kan finde en lyserød kasse med doughnuts.

Xboxlife Share!

--------------------

18:
Spilgeniet Yu Suzuki overvejede på et tidspunkt at blive tandlæge. Heldigvis besluttede han sig i stedet for at lave spil og gav os perler som Outrun, Virtua Fighter og Shenmue.

--------------------

19:
Lara Crofts store bryster blev lavet ved en fejl, da designer Toby Gard kom til at lave dem 150% større end planlagt i koden. Da han ville rette fejlen, blev han overtalt af de andre designere, til at lade de oppustede bryster blive.

--------------------

20:
Splinter Cells Sam Fishers nu ikoniske natsyns-briller blev i første omgang skudt ned af Tom Clancy, da det ikke var realistisk, at en og samme brille kunne indeholde både nattesyn og termisk syn.

--------------------

21:
Metropolis Street Racer til Dreamcast (faderen til Project Gotham Racing spillene) blev udgivet ikke mindre end tre gange, på grund af underlige fejl i spillet. Ja, det var før det blev normalt at patche spillene i en uendelighed.

--------------------

22:
Under udviklingen af Forza Motrosport 2, nåede udviklerholdet at få 41 fartbøder og to fik frakendt deres kørekort.

--------------------

23:
I Grand Thef Auto IV: The Ballad of Gay Tony er der en klub der hedder Bahama Mama’s. Boney M havde i 1979 et hit af samme næsten samme navn; Bahama Mama.

Xboxlife Share!

--------------------

24:
Stemmen til Marcus Fenix fra Gears of War stammer fra John DiMaggio, der også lægger stemme til Bender fra Futurama.

--------------------

25:
Flere af figurerne i Fable 2, er ikke alene navngivet efter nogle af folkene bag spillet, de ligner dem også.

--------------------

26:
Imaginary Forces har stået bag mange titel-sekvenser til film industrien og Ubisoft havde hyret dem til at lave titel-sekvensen til det første Splinter Cell. Det ville de naturligvis gerne, men Imaginary Forces chefen Kyle Cooper satte som betingelse, at han ikke skulle være involveret i projektet, da han tidligere havde lavet titel-sekvensen til Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty og da Hideo Kojima var en af hans nære venner, ville han ikke arbejde på et spil, der var konkurrent til Metal Gear Solid spillene.

--------------------
27:
I løbet af kapitel 1-2 i Resident Evil 5, kan man se plakater, der reklamerer for et album fra Paula Hopkins, som hedder ”Mother”. Præcis den samme plakat kan ses i Dead Rising, hvor plakaten hænger i musikbutikkerne rundt omkring i indkøbscenteret. Albummet er i øvrigt også den første CD Frank fra Dead Rising kan bruge som våben.

--------------------

28:
På det officielle artwork med Lola Del Rio for Grand Theft Auto 4, kan man se at hun har seks fingre på hendes højre hånd. Fem fingre og en tommelfinger.

Xboxlife Share!

--------------------

29:
I Mass Effect lægger Martin Sheen stemme til Illusive Man. Når der var speak, som skulle siges mens Illusive Man røg, måtte Sheen have en kuglepen i munden, for at få speaken til at lyde korrekt, da han ikke selv ryger.

--------------------

30:
Det originale Outrun fra 1986 var et af de første spil (sammen med Turbo Esprit), der havde de rigtige brands med i spillet, f.eks. Ferrari (og Lotus i tilfældet med Turbo Esprit).

--------------------

31:
The Little Sisters, de små piger med de store kanyler, fra Bioshock, var oprindeligt ikke små piger, men en slags muldvarpe-lignende dyr, der var spredt rundt omkring i Rapture, hvor de indsamlede Adam.

--------------------

32:
Capcoms spil Okami, er i listet i Guinness World of Records Gamer’s Edition, som det mindst kommercielt succesfulde spil, der på samme tid blev kåret som årets spil.

--------------------

33:
Designet af ansigtet på Creepers i Minecraft, er egentlig et fejlslagent forsøg på at lave en gris, som Markus ”Notch” Persson lavede tidligt i spillets udviklingsfase.

Xboxlife Share!

--------------------

34:
I Far Cry 3 kan man finde en ”Ripped Teddy Bear”, som er en reference til Mr. Burns’ (The Simpsons) barndoms bamse Bo Bo.

--------------------

35:
I Dead Space leder man blandt andet efter Nicole Brennan, men i slutningen af spillet, finder man ud af, at Nicole har begået selvmord. Hvis man kigger på det første bogstav i navnene på spillets 12 kapitler, står der: Nicole is dead.
Kapitel 01: New Arrivals
Kapitel 02: Intensive Care
Kapitel 03: Course Correction
Kapitel 04: Obliteration Imminent
Kapitel 05: Lethal Devotion
Kapitel 06: Environmental Devotion
Kapitel 07: Into the void
Kapitel 08: Search and Rescue
Kapitel 09: Dead on arrival
Kapitel 10: End of Days
Kapitel 11: Alternate Solutions
Kapitel 12: Dead Space

--------------------

36:
Manden bag Gears of War, Cliff Bleszinski var i det første nummer af Nintendo Power, hvor han optrådte på første pladsen på en high score liste over Super Mario Bros. spillere med en score på 9.999.950 points. Hans navn var i øvrigt stavet forkert.

Xboxlife Share!

--------------------

37:
Nintendo ejer rettighederne til to pornofilm, som er baseret på Mario Bros., nemlig Super Hornio Brothers og Super Hornio Brothers 2. Efter filmene var udgivet, købte Nintendo rettighederne for at sikre, at filmene aldrig blev udgivet igen.

--------------------

38:
I Fallout 3 og Fallout: New Vegas, kan man finde et våben, som hedder Fat Man. Når våbnet er færdig med at loade, hører man en lille klokke ringe – lyden kommer fra en klokke i Bethesdas kantine.

--------------------

39:
I den japanske udgave af Rayman 2: The Great Escape, har Rayman bluse skiftet farve fra lilla til blå, da farven lilla i Japan symboliserer døden.

--------------------

40:
I Deus Ex fra år 2000, er der sektioner hvor man ser New Yorks skyline. De to tårne fra World Trade Center mangler dog, men de findes i spillets datafiler, men de var blevet fjernet, på grund af mangel på tekstur hukommelse. Udviklerne retfærdiggjorde de manglende tårne med, at de var blevet ødelagt af terrorister tidligere i spillets historie. Dette var over 1 år før 9/11 terror-angrebene på New York.

Bemærk, at vi har ikke været i stand til at få alle 40 historier bekræftet, så vi kan ikke udelukke, at der kan være enkelte faktuelle fejl i denne artikel.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support